Cele mai citite
 


Doar 45 de părinţi din Brăila doresc vaccinarea fetiţelor
luni, 8 decembrie 2008   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sursa: Agerpres

Brăila - Doar 45 de părinţi din Brăila şi-au dat acordul pentru a le fi vaccinate fetiţele împotriva cancerului de col uterin.

Potrivit directorului adjunct în cadrul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Brăila, dr. Delia Râşnoveanu, până acum au fost vaccinate doar cinci eleve, două din localitatea Siliştea şi trei din Victoria.

'Părinţii au refuzat din start vaccinarea fetiţelor, pentru că nu au fost informaţi. Nu am avut timpul necesar pentru a face o informare corectă', a declarat dr. Delia Râşnoveanu. Medicii ginecologi brăileni susţin că acest vaccin este refuzat şi pentru faptul că a fost testat de foarte puţin timp în alte state.

'Eu nu mă pot pronunţa în legătură cu acest vaccin, pentru că nu există nicio experienţă în această privinţă. Este testat doar de şapte ani şi nu se poate spune, în timp, ce efect are. Dacă acest vaccin duce la eradicarea cancerului de col uterin este greu de afirmat', a spus dr. Eugen Gheorghiu, medic ginecolog.

AGERPRES/(Ecaterina Ignat)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Doar 70 de fetiţe, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Doar 70 de fetiţe de clasele a VI-a şi a VII-a au fost vaccinate până în prezent în Brăila împotriva cancerului de col uterin, deşi la nivelul judeţului au fost alocate 3.300 de doze de vaccin.
Mehedinţi: Doar 81 eleve vaccinate împotriva cancerului de col uterin Din cele 1.060 doze vaccin contra virusului HPV, distribuite medicilor din şcoli, doar 81 au fost utilizate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Aurel Borugă.
Gheorghiu (INSP): Nu e suficient doar vaccin HPV, trebuie şi o campanie de informare bine condusă Medicul Viorica Gheorghiu de la Institutul Naţional de Sănătate Publică a afirmat, vineri, că nu este suficient să există vaccin HPV, ci trebuie să fie o campanie de informare şi să se ceară acordul părinţilor pentru vaccinarea fetelor.
Brăila: S-au primit 4.400 doze de vaccin împotriva tuberculozei pentru vaccinarea nou-născuţilor Brăila a primit 4.400 doze de vaccin împotriva tuberculozei, pentru imunizarea inclusiv a celor aproximativ 300 de nou-născuţi care nu au beneficiat de acest vaccin la timp. Vaccinul antituberculoză lipseşte de la jumătatea lunii iunie, după cum a informat joi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate...
Tulcea: Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin, extinsă Tulcea, 17 dec /Agerpres/ - Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a început distribuţia vaccinurilor împotriva cancerului de col uterin către medicii de familie, pentru extinderea campaniei şi la grupele de vârstă 14 - 24 de ani.
Brăila: Peste 1.100 de femei testate gratuit în campania pentru depistarea cancerului de col uterin Peste 1.100 de femei din Brăila au fost testate gratuit în cadrul campaniei pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, desfăşurate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila.