Cele mai citite
 


Bazac: Nu vom lua alte măsuri speciale privind gripa A/H1N1
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a afirmat, duminică, că cele două noi cazuri de gripă A/H1N1, depistate sâmbătă seara de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino", nu trebuie să alerteze populaţia şi autorităţile, fiind vorba despre părinţii bărbatului de 37 de ani, care a sosit în data de 10 iunie din Canada.

"Acum verificăm contacţii contactanţilor, putem depista cazurile cu probleme destul de rapid, în 24 de ore şi nu trebuie să ne panicăm. MAI colaborează bine cu Ministerul Sănătăţii, poliţiştii de frontieră verifică şi ei transferurile de persoane în condiţii de siguranţă şi vă pot spune că în prezent nu suntem la pragul să adoptăm alte măsuri speciale. Suntem sub nivelul de 0,5% al riscului de transmitere, dacă se va depăşi 1% se va trece la o altă fază şi atunci vom aplica alte măsuri", a declarat ministrul Sănătăţii.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino" a mai confirmat două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.

Este vorba despre părinţii bărbatului de 37 de ani, care a sosit în data de 10 iunie din Canada şi au fost depistaţi ”pozitiv” în urma probelor de laborator. De sâmbătă seara, aceştia se află internaţi în Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, alături de băiatul lor şi soţia acestuia. În spital li se acordă asistenţă medicală de specialitate şi li se administrează tratament antiviral.

Pe teritoriul României, numărul cazurilor de gripă se ridică la 16. Dintre acestea, 9 persoane sunt deja externate, fiind vindecate. Toţi pacienţii internaţi, atât cei din Bucureşti, cât şi fetiţa aflată la Timişoara, au o evoluţie favorabilă.

Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a declarat că pandemia de gripă anunţată de OMS are un nivel moderat. Ministrul atrage atenţia că, în ţara noastră, viaţa trebuie să decurgă absolut normal şi populaţia nu trebuie să fie afectată. Totul este sub control, iar cazurile existente pot fi tratate fără probleme. AGERPRES/ (Mihaela Tudorache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.