Cele mai citite
 


Copiii cu un auto-control slab sunt mai predispuşi la boli şi alte probleme când devin adulţi
miercuri, 26 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Copiii care dovedesc un slab auto-control după vârsta de trei ani prezintă un risc mai mare decât ceilalţi să aibă, ca adulţi, probleme de sănătate, dificultăţi financiare sau cazier judiciar, potrivit unui studiu publicat luni în Statele Unite.
Cercetători de la Universitatea Duke din Carolina de Nord au monitorizat timp de peste 30 de ani peste o mie de copii din Noua Zeelandă, care au fost evaluaţi de învăţătorii lor, de părinţi, de alţi observatori şi de copii înşişi.

Printre criteriile de evaluare se numără: incapacitatea de a-şi stăpâni furia, lipsa de perseverenţă pentru a-şi atinge scopurile, dificultăţi în a înţelege sarcinile, hiperactivitatea, tendinţa de a acţiona înainte de a reflecta, dificultate în a-şi aştepta rândul, agitaţia şi lipsa de scrupule.

Cei mai mulţi dintre copiii care au avut scorurile cele mai scăzute la aceste criterii au avut, când au devenit adulţi, probleme respiratorii, boli sexuale transmisibile, exces de greutate, nivel ridicat de colesterol şi hipertensiune arterială, subliniază psiholoaga Terrie Moffitt de la Universitatea Duke, coautoare la această cercetare efectuată de o echipă internaţională.

În plus, impulsivitatea şi incapacitatea relativă de a gândi pe termen lung, combinate cu un slab autocontrol fac ca aceste persoane să aibă mai multe dificultăţi în a-şi gestiona banii, a se salva, a gestiona cărţi de credit sau a rambursa un credit ipotecar la o casă.

Aceşti copii au cea mai mare probabilitate de a deveni părinţi celibatari, alcoolici, fumători sau consumatori de droguri şi chiar de a avea conflicte cu justiţia, au mai conchis autorii studiului.

Comunicarea ştiinţifică este publicată în Analele Academiei Naţionale Americane de Ştiinţe datate 24-28 ianuarie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Usturoiul asigură o protecţie eficientă a arterelor (studiu) Efectele pozitive ale consumului de usturoi asupra bolilor cardiovasculare au făcut obiectul unui mare număr de studii, însă cel realizat de cercetători de la Universitatea California, pe lângă că le confirmă, adaugă noi elemente, scrie marţi passionsante.be.
Munca în exces îi determină pe oameni să consume mai mult alcool (studiu) Munca în exces îi determină pe oameni să consume mai mult alcool, punându-şi în pericol sănătate, avertizează oamenii de ştiinţă într-o cercetare publicată miercuri în British Medical Journal (BMJ).
Secretul unei vieţi îndelungate: o alimentaţie variată, fără cure de slăbire A fi plinuţ nu este o tragedie, a pierde în greutate e periculos, susţine un studiu realizat de o echipă de cercetători, condusă de Linda Bacon de la Universitatea din California (SUA). În opinia oamenilor de ştiinţă, ideea că nişte kilograme în plus ar putea dăuna organismului este mult exagerată. În...
Tabagismul pasiv are efecte negative asupra greutăţii corporale şi rezultatelor şcolare Copiii expuşi indirect la fumul de ţigară sunt mai susceptibili să sufere de exces de greutate şi să aibă abilităţi cognitive mai sărace, conform unui studiu american citat de publicaţia franceză 'La depeche' pe site-ul său.
Studiu: Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
Risc crescut de colesterol mărit, diabet şi hipertensiune la femeile care consumă tăiţei instant (studiu) Femeile care consumă tăiţei instant ('noodles'), de cel puţin două ori pe săptămână, prezintă un risc cu 68% mai mare de colesterol mărit, diabet şi hipertensiune, se arată într-un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Harvard şi publicat în Journal of Nutrition, în ediţia din august.