Cele mai citite
 


Tribunalul Bucureşti a amânat pentru 15 februarie procesul lui Sorin Ovidiu Vîntu
miercuri, 26 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat marţi pentru 15 februarie dosarul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.
Sorin Ovidiu Vîntu nu a fost prezent în sala de judecată, el internându-se, luni, la Spitalul Floreasca din Capitală, fiind diagnosticat cu rotulă spartă.
La termenul de marţi al procesului, avocaţii lui Vîntu au depus mai multe documente medicale, respectiv două radiografii şi un document de la medicul cardiolog austriac Thomas Bruner, care l-a operat pe omul de afaceri în 2007.
Judecătoarea Camelia Bogdan a cerut lămuriri cu privire la faptul că acelaşi medic a diagnosticat şi ruptura de rotulă a lui Vîntu.
Tot acum, avocaţii lui Vîntu au cerut instanţei ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara pe o perioadă de şapte zile, pentru a-i permite omului de afaceri să meargă la Viena în vederea efectuării unei operaţii la piciorul drept.
În sala de judecată a fost prezent preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere Petrom, Liviu Luca, citat în calitate de martor, el urmând să fie audiat la termenul din 15 februarie.
Procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe Vîntu sub acuzaţia că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.
Astfel, procurorii susţin că, în perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-a transmis lui Nicolae Popa două tranşe, de 50.000 de euro şi 20.000 de euro.
Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care fusese condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.
Procurorii declară că Sorin Ovidiu Vîntu a identificat şi modalităţile concrete de transfer al banilor menite să prevină identificarea tranzacţiilor şi a persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro a fost pus în executare de Octavian Ţurcan.
De asemenea, pe 11 noiembrie 2009, Vîntu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o altă tranşă, de 20.000 de euro, sumă ce urma a fi folosită pentru plata diferitelor servicii de către Nicolae Popa, mai spun procurorii.
Potrivit acestora, după ce Nicolae Popa a fost arestat în Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Vîntu şi Alexandru Stoian au desfăşurat acţiuni de sprijinire a lui Nicolae Popa cu scopul îngreunării procedurii de extrădare a acestuia în România. Sprijinul s-a concretizat în demersuri de îngreunare a procedurilor de extrădare, pentru a-l scăpa pe condamnat de închisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Ovidiu Vîntu, internat din nou la Spitalul Floreasca Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este din nou internat în Spitalul Floreasca din Capitală, au declarat pentru AGERPRES surse medicale.
Sorin Ovidiu Vîntu, internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - Sorin Ovidiu Vîntu este internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, acesta fiind motivul invocat, luni, de avocaţii săi la Tribunalului Bucureşti, unde se judecă procesul în care omul de afaceri este acuzat de favorizarea infractorului.
Sorin Ovidiu Vîntu a ieşit din spital Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, au declarat marţi, pentru AGERPRES, surse spitaliceşti.
Termen în dosarul medicului cardiolog Şerban Brădişteanu, la ÎCCJ Un nou termen în dosarul în care medicul cardiolog Şerban Brădişteanu este acuzat de procurorii DNA de favorizarea infractorului, după ce acesta ar fi încercat să împiedice punerea în executare a pedepsei fostului premier Adrian Năstase, va avea loc luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Instanţa supremă începe miercuri judecarea dosarului medicului Brădişteanu, acuzat de favorizarea lui Adrian Năstase Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începe miercuri judecarea dosarului în care medicul cardiolog Şerban Brădişteanu este acuzat de procurorii DNA de favorizarea infractorului, după ce acesta ar fi încercat să împiedice punerea în executare a mandatului de executare a pedepsei fostului premier Adrian...
DNA: 14 persoane trimise în judecată în dosarul griperi aviare, pentru un prejudiciu de 5,8 milioane euro Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au trimis în judecată 14 persoane, printre care se află membri cu funcţii de conducere din cadrul SN CFR, Direcţia Sanitar-Veterinară din cadrul Agenţiei de Sănătate Publică a Ministerului Transporturilor şi CNADNR, sub acuzaţia că au produs un prejudiciu...