Cele mai citite
 


Tot mai mulţi medici tineri părăsesc Ungaria pentru a lucra în străinătate
miercuri, 26 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste o mie de medici au cerut anul trecut autorităţilor din Ungaria să le elibereze un certificat internaţional necesar pentru a lucra în străinătate, o cifră cu 20% mai mare decât în 2009, relatează marţi cotidianul Magyar Nemzet, preluat de MTI.
Tot mai mulţi medici, în cea mai mare parte tineri, părăsesc Ungaria pentru a lucra în străinătate, notează ziarul. Autorităţile au precizat că 1.111 medici, 202 dentişti, 48 de farmacişti şi 301 asistente au cerut anul trecut să le fie eliberate certificate internaţionale. Majoritatea medicilor care au cerut astfel de certificate aveau vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani, iar cea mai mare parte a asistentelor care au vrut să plece din ţară aveau între 30 şi 34 de ani.

Specialiştii în medicina generală reprezintă circa jumătate din numărul medicilor care vor să plece, fiind urmaţi de anestezişti, internişti, pediatri şi obstreticieni, conform cifrelor oficiale.

Marea Britanie rămâne principala ţintă a medicilor ungari, fiind urmată de Germania, Italia, Austria, Irlanda şi Suedia. Principalul motiv al plecării îl reprezintă dorinţa de a obţine un salariu mai mare.

Preşedintele Camerei medicilor din Ungaria, Istvan Eger, a atenţionat în repetate rânduri că ar putea avea loc o migraţie în masă, dat fiind faptul că salariul al unui medic începător este în continuare sub 1.000 de forinţi (3,6 euro) pe oră.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Exod al medicilor din estul Europei, inclusiv din România, spre Occident Medici şi asistente din ţări est-europene, inclusiv din România, aleg din ce în ce mai mult Occidentul, unde pot avea salarii mai mari şi condiţii de trai mai bune, iar această situaţie este cu deosebire pregnantă în ţările cele mai afectate de criză, notează joi, AFP, într-un amplu comentariu pe această...
Ungaria: Continuă exodul cadrelor medicale, în pofida anunţului de creşteri salariale Numărul angajaţilor din sectorul medical din Ungaria care caută un loc de muncă în afara ţării continuă să crească, în pofida creşterilor salariale prevăzute de o lege recent adoptată, scrie luni cotidianul economic Vilaggazdasag, preluat de MTI.
Olt: Numărul medicilor şi asistentelor care au plecat în străinătate a rămas în 2014 la nivelul anilor anteriori Numărul medicilor şi asistentelor din judeţul Olt care au făcut demersuri pentru a lucra în străinătate a fost în 2014 similar cu cel din anii anteriori, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Manuela Ştefan.
Marea Britanie vrea să aducă medici generalişti din UE, inclusiv din România Cea mai mare firmă de recrutare de doctori specializaţi în medicină generală din Marea Britanie intenţionează să angajeze până la 1.000 de medici în următorii patru ani, în special din România, Ungaria, Portugalia şi Spania, pentru a acoperi o parte din necesarul de specialişti, relatează luni Daily...
(Corespondenţă) Doar o proporţie infimă dintre români au un card european de sănătate, deţinut la nivelul UE de 2 din 5 europeni Bruxelles, 11 iul - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Doar 0,6% dintre românii care au asigurare de sănătate deţineau în 2012 un card european de asigurări sociale de sănătate (CEASS), cel mai scăzut raport din UE din acest punct de vedere, proporţia fiind în Italia de 100%, în Cehia...
Israel: Numărul de doctori şi de asistente în scădere rapidă Procentul de medici, asistente medicale, medici stomatologi, tehnicieni dentari, laboranţi şi farmacişti din Israel, în raport cu populaţia totală, a continuat să scadă anul trecut, potrivit unui raport emis de către Ministerul israelian al Sănătăţii şi preluat de către cotidianul Jerusalem Post în ediţia...