Cele mai citite
 


Nu dormiţi cu animalul de companie în pat: vă puteţi trezi cu cine ştie ce boală
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   2 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 25 ian /Agerpres/ - Proprietarii de animale au mai multe şanse să se îmbolnăvească de tot soiul de boli, de la viermi la ciuma bubonică, mai ales dacă dorm cu animalele în pat, relevă un studiu citat de cotidianul Daily Mail.
Din 250 de boli cunoscute transmise de la animale la oameni, peste 100 provind de la animale domestice, afirmă cercetătorii.

'În multe ţări, animalele au devenit substitute pentru sarcină şi îngrijirea copilului, conducând uneori la îngrijirea excesivă a animalului', a atras atenţia Bruno Chomel, profesor la Şcoala de medicină veterinară de la Universitatea California.

'Există locuri private într-o casă şi animalele nu ar trebui să aibă acces decât lângă pat. Este în regulă să ai în pat un animal de pluş, dar nu unul real', a adăugat el.

Printre cele mai serioase probleme medicale pe care le riscă iubitorii de animale care dorm cu acestea sunt boala chagas (parazitoză), care poate cauza tulburări cardiace ce pun în pericol viaţa, sau afecţiuni ale sistemului digestiv.

Boala zgârieturii de pisică (sau boala ghearelor de pisică, o boală infecţioasă apărută ca urmare a unor leziuni cutanate produse de muşcătura sau zgârietura de pisică, prin inocularea proteobacteriei Bartonella henselae) este o altă problemă. Poate fi contractată nu doar prin muşcătură sau zgârietură, ci şi dacă te linge o pisică infectată. Boala provoacă afecţiuni fatale la ficat, rinichi sau splină.

Studii medicale trecute au arătat că pisicile şi câinii pot scădea presiunea arterială, reduce colesterolul şi chiar descreşte sentimentul de singurătate pentru stăpânii lor.
Notare
Comentarii
de mirabela
eu am acasa un catel de rasa mica iar baietelului meu de 3 ani i-a iesit pe manuta aproape de inchietura o umflatura,iar doctorul pediatru mi-a dat zentel si mi-a spus ca e posibil sa fie de la caine...ce sfaturi imi dati va rog sunt disperata

de danny
Il doare? Il mananca? E rosie? De cat timp o are? Cat de mare e? Din descrierea sumara pe care ai dat-o poate sa fie chiar orice... Eu una nu i-as da Zentel copilului doar pe o banuiala.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANIMALE DE COMPANIE: Papagalul amazon Păsări frumoase şi cu mult chef de vorbă, papagalii amazon ştiu să se facă plăcuţi şi doriţi. Papagalii amazon (Amazona amazonica) fac parte din familia Psittacidae şi ordinul Psittaciformes. Originare din America de Sud - Bolivia, Brazilia, Columbia, Ecuador, Guyana Franceză, Guyana, Peru, Surinam,...
Un test genetic ar putea prezice menopauza precoce (studiu) Cercetători britanici au identificat patru variante genetice a căror prezenţă se asociază cu un risc crescut de menopauză precoce, deschizând astfel calea efectuării unui test genetic ce ar premite femeilor să-şi planifice la timp o sarcină, informează AFP.
VIRUSUL ZIKA O femeie dintr-o sută contaminată la începutul sarcinii riscă să aibă un copil cu microcefalie O femeie contaminată cu virusul Zika în primul trimestru al sarcinii prezintă un risc de 1% să aibă un copil cu microcefalie, gravă malformaţie a capului, adică de 50 de ori mai mult decât în mod normal, se arată într-un studiu realizat de Institutul Pasteur, primul care cuantifică acest risc. "Primul...
Sarcina, real risc de depresie pentru...taţi (studiu) Este binecunoscută depresia postnatală la mame, dar există şi una care îi afectează pe taţi. Aceasta din urmă începe să fie tot mai mult luată în considerare de cercetători, care subliniază că şi taţii au nevoie de sprijin, relatează passionsante.be.
Deţinerea unui animal de companie are beneficii multiple pentru sănătatea oamenilor (studii) Faptul că un animal de companie face bine sănătăţii oamenilor este bine cunoscut de cercetători şi de prietenii şi proprietarii de animale. De exemplu, pacienţii cardiaci care au un animal de companie trăiesc mai mult decât cei care nu au, animalele contribuie la creşterea nivelului de serotonină şi...
FUMATUL DUCE LA DEGRADAREA CREIERULUI Un studiu desfasurat pe 8.800 de persoane care prezentau tensiune arteriala ridicata si erau supraponderale a aratat ca si aceste aspecte pareau a afecta creierul, dar in proportie mai mica. Fumatul afecteaza negativ creierul, prin degradarea memoriei, a capacitatii de a învata si judeca, arata cercetatori...