Cele mai citite
 


Constanţa: Sute de elevi, depistaţi cu păduchi
miercuri, 26 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 1.500 de elevi din judeţul Constanţa au fost depistaţi cu diferite boli, printre care şi 257 cazuri de pediculoză şi două de scabie, la triajul epidemiologic efectuat, în perioada 6-19 ianuarie, fiind examinaţi peste 91.000 de preşcolari şi elevi.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a informat, printr-un comunicat remis presei marţi, că triajul epidemiologic a fost efectuat în 501 de creşe, centre de plasament, grădiniţe, şcoli şi licee, la reînceperea cursurilor după vacanţă, cu scopul ''depistării şi izolării precoce, înainte de intrarea în colectivitate, a suspecţilor şi bolnavilor de boli contagioase''.
Conform DSP, au fost depistate 856 cazuri de angine, 50 de varicelă, unul de hepatită virală tipul A, un caz de meningită, 257 de copii aveau păduchi, doi râie şi 66 micoze iar alţi 244 au fost depistaţi cu alte boli infecţioase.
''La 10 zile după primul examen a fost efectuat un recontrol numai pentru cazurile de scabie şi pediculoză. Au fost înregistrate: un caz de scabie şi 111 cazuri de pediculoză. Pentru aceşti copii s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivităţii'', a precizat directorul DSP Constanţa, dr. Constantin Dina.
În comparaţie cu triajul epidemiologic efectuat în perioada 4-15 ianuarie 2010, când au fost examinaţi peste 88.000 de copii şi s-au înregistrat 1.663 de persoane bolnave, în prezent au fost depistate mai puţine cazuri de angine, scabie, micoze şi alte boli infecţioase, însă a crescut numărul celor de varicelă şi pediculoză.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Aproape 300 de elevi, depistaţi cu păduchi, râie şi micoze Circa 1.100 din totalul de aproape 79.000 de preşcolari şi elevi din unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa au fost depistaţi cu diferite afecţiuni medicale, printre care 270 de cazuri de scabie, pediculoză şi micoze.
Olt: Peste 140 de preşcolari şi elevi din clasele primare, depistaţi cu pediculoză după vacanţa de Paşte Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au depistat, la triajul epidemiologic efectuat după vacanţa de la finalul lunii aprilie, 144 de preşcolari şi elevi în clasele primare care aveau pediculoză, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gabriela Gogiu.
Vaslui: Focar de hepatita virală A, în două şcoli din comuna Bogdăneşti Autorităţile sanitare din judeţul Vaslui au confirmat existenţa unui focar de hepatită virală A în două şcoli din comuna Bogdăneşti, unde 15 copii au fost diagnosticaţi cu această afecţiune.
Brăila: Peste o sută de elevi depistaţi în şcoli cu păduchi şi râie Peste o sută de elevi au fost depistaţi cu păduchi şi râie în şcolile din judeţul Brăila în urma triajului epidemiologic realizat pentru evitarea răspândirii bolilor infecţioase şi parazitare în colectivităţile şcolare, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Brăila.
Bistriţa-Năsăud: Peste 300 de elevi cu păduchi, depistaţi la controalele medicale Peste 300 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost depistaţi cu păduchi în urma controalelor medicale efectuate după începerea anului şcolar, la care se adaugă şase cazuri de scabie şi patru de varicelă, potrivit datelor comunicate luni AGERPRES de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 200 de elevi cu păduchi, găsiţi în şcolile bistriţene Aproape 200 de elevi cu păduchi şi alţi circa 30 cu râie au fost depistaţi în şcolile bistriţene în urma triajului epidemiologic efectuat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, potrivit datelor comunicate joi AGERPRES.