Cele mai citite
 


Călăraşi: Un nou caz de gripă cu virus A/H1N1 la un adolescent
miercuri, 26 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou caz de gripă cu virus A/H1N1 a fost confirmat marţi de Institutul Cantacuzino la un adolescent ce are domiciliul într-un sat din judeţul Călăraşi, informează marţi, printr-un comunicat Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DSP).
Potrivit DSP Călăraşi, tânărul a avut debutul simptomatologiei în data de 17 ianuarie: febră, dureri musculare, dureri de cap, tuse, dureri în gât, simptomatologie instalată brusc, după ce, la sfârşitul săptămânii anterioare, fusese plecat la munte.
Pe 20 ianuarie tânărul s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi unde a fost emis diagnosticul clinic de gripă şi au fost prelevate probe ce au fost trimise laboratorului naţional de referinţă pentru gripă din Institutul Cantacuzino. În prezent, starea generală a adolescentului este bună şi a fost externat.
Acesta este cel de-al treilea caz confirmat cu gripă A/H1N1 în judeţul Călăraşi în acest sezon. Prima infectare cu acest virus, cea dintâi şi la nivel naţional, a fost depistată la un copil, în vârstă de trei ani, din municipiul Călăraşi, cazul fiind anunţat de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, într-o conferinţă de presă susţinută pe 18 noiembrie 2010. Copilul nu a necesitat internare. Luni, un alt caz de gripă cu virus A/H1N1 a fost confirmat de Institutul Cantacuzino la un copil de patru ani, din municipiul Călăraşi.
Medicul epidemiolog Camelia Truică a precizat, pentru AGERPRES, că în cursul săptămânii trecute au fost prelevate şi trimise cinci probe către laboratorul naţional de referinţă pentru gripă din Institutul Cantacuzino, din care DSP Călăraşi a primit trei rezultate, unul negativ şi două pozitive. În continuare se aşteaptă şi celelalte două rezultate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Un nou caz de gripă cu virus A/H1N1 Un nou caz de gripă cu virus A/H1N1 a fost confirmat de Institutul Cantacuzino la un copil de patru ani, din municipiul Călăraşi, a informat luni, printr-un comunicat, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DSP).
Călăraşi: Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 Călăraşi, 17 ian /Agerpres/ - Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în judeţul Călăraşi, a declarat duminică, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
MS: Patru noi cazuri de gripă A/H1N1 şi un deces, în ultimele 24 de ore Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic şi un deces au fost înregistrate în ultimele 24 ore, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.
Călăraşi: Un nou caz confirmat de gripă A/H1N1 Un nou caz de gripă cu virus A/H1N1 pandemic a fost confirmat în judeţul Călăraşi, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Două noi cazuri confirmate de gripă A/H1N1 Două noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, la un adult şi un copil, ambii din mediul rural, a declarat pentru AGERPRES medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Şapte noi cazuri confirmate de gripă A/H1N1 Noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate, în judeţul Călăraşi, la şapte elevi a declarat, vineri, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.