Cele mai citite
 


Hemofili contaminaţi cu HIV obţin despăgubiri de zeci de milioane de euro de la Bayer
miercuri, 26 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grupul german Bayer şi alte trei laboratoare vor acorda despăgubiri de zeci de milioane de euro unor persoane bolnave de hemofilie care le-au acuzat că au vândut în anii '80 produse sanguine contaminate cu HIV, a declarat pentru AFP o sursă apropiată dosarului.
''Acordul cu firmele a intrat în vigoare în 2010'', după acceptarea lui de către 90 % dintre reclamanţi, ceea ce reprezintă ''circa 2.000 de persoane din lume'', a declarat sursa, dorind să-şi păstreze anonimatul pentru că cele două părţi s-au înţeles ca modalităţile acordului să rămână secrete.
Cifra de mai multe zeci de milioane de euro drept indemnizaţii ''nu este în totalitate inexactă'', a adăugat sursa, precizând că Bayer şi laboratorul americanul Baxter sunt cele două părţi principale ale acordului din partea industriei.
Reclamanţii au acuzat laboratoarele farmaceutice că au lăsat cu bună ştiinţă să pătrundă produse sanguine care le-au inoculat virusul SIDA, în principal între 1978 şi 1985, în timp ce, în opinia lor, existau procedee pentru decontaminarea acestor produse .
''Grupul Bayer confirmă că acordul juridic încheiat cu avocaţii americani care-i reprezintă pe majoritatea reclamanţilor /în SUA/ a intrat în vigoare'', potrivit unei declaraţii transmise agenţiei franceze de presă de un purtător de cuvânt, care nu a dorit să comenteze suma despăgubirilor, nici numărul de persoane vizate.
''Împreună cu alţi furnizori de terapii pe bază de derivaţi din plasmă care fac parte din apărare în acest dosar, Bayer a acceptat un acord pentru a ajunge la un final şi pentru a depăşi regretabilele evenimente care au avut loc în urmă cu 20 de ani'', a precizat Bayer.
''Întreprinderea nu recunoaşte nici o responsabilitate'' în acest dosar şi ''continuă să afirme că a acţionat întotdeauna într-un mod responsabil şi etic'', a adăugat Bayer, apreciind ''deosebit de tragic faptul că HIV a fost transmis mai ales prin tratamente /destinate hemofililor/ într-o perioadă în care nu se ştia că acest virus a contaminat aprovizionarea cu sânge''.
În 1997, Bayer a vărsat deja 300 milioane de euro în contul unei fundaţii pentru hemofilii contaminaţi cu virusul SIDA după tratare cu produse sanguine.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Acord la ONU asupra unei declaraţii ambiţioase privind combaterea SIDA Statele membre ONU au căzut de acord asupra unei declaraţii ambiţioase privind combaterea SIDA în ţările sărace, care depăşeşte tabuurile, precum cel al folosirii prezervativului, în cadrul unui summit de trei zile asupra acestei maladii care se încheie vineri, informează AFP.
SIDA: Virusul HIV se transmite în medie cu o frecvenţă de 1/900 de contacte sexuale neprotejate O persoană heterosexuală infectată cu HIV va transmite acest virus unui partener sexual cu o frecvenţă medie de 1/900 de acte sexuale neprotejate, conform unui nou studiu realizat în Africa, transmite LiveScience.com.
Bacău: Peste un milion de euro despăgubiri pentru o femeie infectată cu HIV în 1990 în Spitalul Judeţean O femeie din Bacău, infectată cu virusul HIV în 1990, în perioada internării sale în Spitalul de pediatrie, în prezent secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, va primi peste un milion de euro despăgubiri, după ce a câştigat în instanţă procesul intentat unităţii medicale băcăuane în urmă cu zece ani...
Virusul HIV ca propagandă antiamericană Oare într-adevăr virusul ucigaş HIV a fost 'creaţia' unor oameni de ştiinţă din laboratoare americane? Timp ce circa patru ani, în vremea războiului rece, această teorie a tulburat minţile oamenilor, fiind vehiculată pe primele pagini ale marilor publicaţii mondiale. În pofida faptului că cercetători...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
Un copil născut cu HIV, vindecat prin administrarea unui amestec de antiretrovirale Medicii par cu un pas mai aproape de victoria finală împotriva temutului virus HIV, care provoacă SIDA, după ce o echipă medicală americană a confirmat vindecarea unui copil născut cu acest virus, prin administrarea unui cocktail de medicamente antiretroviale la scurt timp după naştere, conform publicaţiei...