Cele mai citite
 


Hollywood-ul, paradisul mamelor surogat
miercuri, 26 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tot mai multe vedete de la Hollywood recurg la mamele surogat, sau purtătoare. Nicole Kidman şi Keith Urban au preferat să elimine cuvântul mamă, folosind termenul de 'purtătoare de sarcină', când au anunţat naşterea noii lor fiice, Faith Margaret, informează marţi ziarul El Pais.
Micuţa s-a născut pe 28 decembrie la Nashville, dar pentru ochii publicului anunţul a fost făcut la câteva ore după ce Kidman, în vârstă de 43 de ani şi-a făcut intrarea triumfală, zveltă în rochie de seară, la ultima ediţie a premiilor Globul de Aur. Poate tocmai datorită răcelii acestui anunţ - lipsind-o pe mama naturală de orice drept, inclusiv de pronunţarea numelui - sau pentru că pentru restul australienilor (ţară de unde provine Kidman ) adopţia prin intermediul unei mame surogat rămâne interzisă până în martie, venirea acestui copil în sânul familiei Urban a suscitat polemică.

Acelaşi scandal cu care a venit pe lume cu patru zile înainte şi micul Zachary Jackson Levon, fiul lui Elton John şi al soţului său, David Furnish. Ambii au contribuit genetic la naşterea acestui copil care a fost 'gestat' graţie Centrului de Paternitate Substitutivă, din California, cu o donatoare de ovule diferit de cel al mamei care l-a purtat în pântece. Dar în acest caz polemica a fost provocată de vârsta ambilor părinţi, având în vedere că solistul britanic are 63 de ani iar partenerul său 48.

Sunt doar câteva din exemplele recente ale unei mode destul de răspândite pentru ca polemică să mai facă valuri. SUA şi mai ales California au devenit principala destinaţie a celor care vin în căutarea unor mame surogat, graţie unei legislaţii care permite inclusiv să fie anunţate la rubrica de publicitate serviciile acestora.

Preţul variază, deşi media este de 150.000 de euro, din care doar 20% este destinat mamei purtătoare, restul fiind pentru facturilor medicale şi legale într-o tranzacţie din care mama poate alege dacă să facă parte din noua familie, sau, cum se întâmplă în general, să-i cedeze toate drepturile noului născut. Sunt multe cuplurile care au conceput copii prin serviciile paternităţii substitutive, astfel încât în California se vorbeşte nu fără ironie de pântecele de închiriat, ca despre moteluri de bebeluşi.

Copii născuţi prin această metodă au intrat deja în familia lui Neil Patrick Harris şi a partenerului său David Burtka, în timp ce familia lui Sarah Jessica Parker şi Matthew Broderick au intrat, acum un an şi jumătate gemenele Marion y Tabitha, născute de Michelle Ross cu material genetic de la ambii actori. Alţi candidaţi care se anunţă sunt Jennifer Aniston şi Ricky Martin, care după gemenii Matteo şi Valentino, purtaţi de o mamă surogat, a anunţat că vrea să-şi mărească familia alături de partenerul său cu o fetiţă concepută în acelaşi fel.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Poluarea aerului duce la naşterea unor bebeluşi cu greutate mai mică (studiu) Femeile însărcinate expuse la aer poluat în ultimele săptămâni de sarcină par a naşte copii cu greutate mai mică, se arată într-un studiu publicat marţi în revista americană Environmental Health Perspectives şi preluat de AFP.
Primele maimuţe din embrioni micşti s-au născut în SUA Cercetători americani au anunţat joi naşterea primelor maimuţe din embrioni micşti din lume, după combinarea celulelor din şase embrioni diferiţi, experiment a cărui reuşită poate însemna un important pas înainte pentru medicină, conform Live Science.com.
SUA: 185 de ani de la naşterea farmacistului John Styth Pemberton Farmacistul John Styth Pemberton, cel care a inventat băutura Coca-Cola în 1885, s-a n născut la 8 iulie 1831, la Crawford, Georgia. A absolvit o şcoală medicală şi a început să practice medicina sub îndrumarea naturalistului Samuel Thompson. Mentorul său obişnuia să folosească plantele medicinale pentru...
SUA: 85 de ani de la naşterea medicului Robert Atkins Medicul Robert Atkins, pionier în medicina complementară şi fondator al Centrului pentru Medicină Complementară Atkina din New York s-a născut la 17 octombrie 1930 în Columbus, Ohio. A absolvit Universitatea din Michigan în 1951, apoi a obţinut diploma în medicină la Colegiul Medical Cornell, în 1955...
SUA: Autorităţile sanitare au retras licenţa medicului unei mame de octupleţi Consiliul Medical al statului California (SUA) a retras licenţa doctorului Michael Kamrava care a implantat 'un număr excesiv' de embrioni pacientei Nadya Suleman, care în 2009 a născut opt bebeluşi, a semnalat recent CNN.
Copilul cu ADN de la trei părinţi: tehnica folosită stârneşte speranţe, dar şi îngrijorare Naşterea primului copil conceput cu ajutorul unei noi tehnici experimentale ce a permis moştenirea ADN-ului de la trei ''părinţi'', două femei şi un bărbat, pentru evitarea transmiterii unei maladii grave, stârneşte speranţe dar şi întrebări etice şi ştiinţifice, după cum arată AFP.