Cele mai citite
 


Galaţi: Copil de patru ani cu gripă AH1N1
miercuri, 26 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Cantacuzino din Bucureşti a anunţat, marţi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi că a confirmat virusul gripei AH1N1 la un băiat de patru ani din Galaţi.
Potrivit DSP Galaţi, debutul bolii a avut loc pe 20 ianuarie, când copilului i s-au recoltat şi probe pentru institutul din Bucuresti. Micuţul este izolat la domiciliu, iar starea lui de sănătate este bună, evoluţia fiind favorabilă.
În aceeaşi zi cu confirmarea infectării cu gripă nouă a copilului s-au terminat şi dozele de vaccin antigripal care conţineau şi tulpina AH1N1. În Galaţi au fost repartizate 24.000 doze de vaccin antigripal pentru acest sezon, dar s-au epuizat. 
DSP a solicitat Ministerului Sănătăţii trimiterea altor doze de vaccin antigripal cu tulpina AH1N1.
Prima infectare cu acest virus, la nivel naţional, a fost depistată la un copil, în vârstă de trei ani, din municipiul Călăraşi, cazul fiind anunţat de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, într-o conferinţă de presă susţinută pe 18 noiembrie 2010. Copilul nu a necesitat internare. Luni, un alt caz de gripă cu virus A/H1N1 a fost confirmat de Institutul Cantacuzino la un copil de patru ani, din municipiul Călăraşi. Marţi, un nou caz de gripă cu virus A/H1N1 a fost confirmat de Institutul Cantacuzino la un adolescent ce are domiciliul într-un sat din judeţul Călăraşi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a primit încă 7.320 de doze de vaccin antigripal, care se adaugă celor 10.830 de doze primite în urmă cu o lună pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Valentin...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit 12.500 doze de vaccin antigripal Galaţi, 18 oct/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 doze de vaccin antigripal care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi urmează să fie distribuite medicilor de familie, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei sanitare.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit doar un sfert din necesarul de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit de la Ministerul Sănătăţii doar 18.650 de doze de vaccin antigripal dintre cele 72.000 de doze solicitate, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul DSP, Valentin Boldea.
Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit doar o jumătate din necesarul de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 25.085 de doze de vaccin antigripal, în condiţiile în care necesarul pentru imunizarea persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire fusese estimat, iniţial, la 50.000 de doze, a declarat, joi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...