Cele mai citite
 


Mureş: Expediţie umanitară românească în Nepal
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 25 ian /Agerpres/ - Medicul stomatolog Roland Hermann, preşedintele organizaţiei FORMS - Friend Operating Remote Medical Service, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că va organiza o expediţie umanitară medicală românească în Nepal, la care participă o echipă formată din medici, asistenţi medicali, un notar public şi un comunicator.
'Misiunea FORMS este un proiect medical de scurtă durată (30-40 de zile), care presupune oferirea de servicii gratuite în zone în care populaţia este în imposibilitatea de a accesa servicii medicale, pe fondul inexistenţei cadrelor medicale, a izolării geografice sau a altor cauze care împiedică dezvoltarea unui sistem de sănătate', a arătat dr. Roland Hermann.
Potrivit acestuia, expediţia medicală va avea loc în perioada 24 februarie - 23 martie 2011 şi îşi propune să contribuie la rezolvarea problemelor de sănătate ale oamenilor din regiunea Solukhumbu din Nepal, în zona aferentă localităţii Phaplu, care are o populaţie de 4.500-5.000 de locuitori.
Acesta a spus că acţiunile echipei medicale româneşti se vor desfăşura pe două planuri, iar unul dintre acestea îl constituie identificarea şi tratarea cazurilor de urgenţă şi a celor cronice, ocazie cu care medicii români vor pune la dispoziţia locuitorilor de aici medicamentele necesare şi vor efectua intervenţii de mică chirurgie, inclusiv stomatologice.
Cel de-al doilea plan are în vedere iniţierea unui program educaţional care să furnizeze informaţii practice şi esenţiale despre îmbunătăţirea stării de sănătate şi prevenirea îmbolnăvirilor.
'Toate serviciile medicale puse la dispoziţia localnicilor sunt gratuite, iar cheltuielile legate de deplasarea şi cazarea membrilor corpului expediţionar vor fi suportate de aceştia. Pentru o perioadă de 30 de zile, un membru al echipei are nevoie de circa 2.000 de euro, din care biletul de avion reprezintă cam o jumătate. Misiunea umanitară medicală românească în Nepal va deschide trei cabinete, unul pentru bărbaţi, unul pentru femei şi unul stomatologic', a mai spus medicul Roland Hermann.
Potrivit acestuia, afecţiunile întâlnite în Nepal sunt boli asociate cu lipsa de igienă, boli legate de tipul alimentaţiei, dar şi de diverse accidente.
Obiectivul propus de membrii echipei este acela de a rezolva problemele medicale ale unui număr de peste 500 de persoane şi implementarea unui mod de viaţă care chiar şi în condiţii de trai precare îşi poate face simţit efectul benefic asupra stării de sănătate.
Din echipa care va efectua expediţia umanitară medicală în Nepal fac parte Roland Hermann, medic stomatolog, dr. Delia Juncu şi Ilie Nica, ambii medici specializaţi în medicina generală, Ilyes Ferencz şi Szasz Robert, asistenţi medicali, Lăcrămioara Osoianu, notar public, şi Alina Aldea, responsabil de proiect afterschool club şi donaţii.
Începând din 2005, doctorul Roland Hermann din Târgu Mureş a mai coordonat expediţii similare în Guyana Britanică, Ciad, Brazilia, Bolivia şi Nepal. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş a lansat campania 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul 'Zilelor inimii' Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, lansarea campaniei 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul evenimentelor 'Zilelor inimii', organizate în colaborare cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Ca...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...
Cea mai performantă metodă de diagnostic şi tratament pentru afecţiunile cardiovasculare, la IUBCvT Târgu Mureş Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş va pune în funcţiune, în această lună, un angiograf biplan care oferă cea mai performantă metodă de diagnostic şi tratament pentru toate afecţiunile cardiovasculare, atât în cazul copiilor cât şi al adulţilor, a anunţat...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
Dr. Horaţiu Suciu: IUBCvT Târgu Mureş nu a fost inclus de MS în programele noi dedicate pacientului critic Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că o serie de unităţi de elită din ţară, printre care şi IUBCvT Târgu Mureş, nu au fost incluse de Ministerul...