Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii cere măsuri sporite în perioada concediilor
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Comitetul de coordonare pe probleme de gripă nouă al Ministerului Sănătăţii s-a întruni, luni, la solicitarea ministrului Sănătăţii, dr. Ion Bazac.

Comitetul a decis să solicite poliţiei de frontieră atenţie sporită la completarea formularelor de către cei care sosesc pe rutele aeriene din ţările afectate: Australia, Marea Britanie şi Spania. În acelaşi timp, rămân valabile măsurile luate, până în prezent, pentru cetăţenii care sosesc din SUA, Canada şi Mexic, ţări declarate de OMS cu număr mare de cazuri.

În plus, având în vedere începerea perioadei de concedii, Ministerul Sănătăţii va solicita atenţie sporită şi la punctele de frontieră din vestul ţării, unde există un trafic intens dinspre ţările care au înregistrat cazuri multiple de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1.

Medicii l-au asigurat pe ministrul Sănătăţii că stocul de medicamente antivirale este suficient, pentru cele 16 cazuri de îmbolnăvire fiind consumate doar o foarte mică parte din acestea.

Specialiştii au evaluat funcţionalitatea sistemului naţional de supraveghere şi control, precum şi capacitatea spitalelor de a acorda asistenţă medicală cazurilor de îmbolnăvire. Până în prezent, sistemul a funcţionat bine, fără probleme de fond.

Luni vor fi retransmise în teritoriu procedurile de acţiune standard pentru reţeaua de epidemiologie, pentru reţeaua spitalicească şi pentru cea de urgenţă, astfel încât aceste proceduri să fie cunoscute, în amănunt, de toţi angajaţii din sistem, de la brancardier până la medicul primar, şeful de secţie sau directorul de spital.

În ultimele ore, în România nu s-au mai înregistrat cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii: Nu au mai fost confirmate alte cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1 Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Pe teritoriul ţării noastre nu au mai fost confirmate alte cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, după ce luni s-au încheiat cele 7 zile de monitorizare a contacţilor tinerei de 28 de ani, infectată cu noul virus gripal, informează Ministerul Sănătăţii.
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
Numărul cazurilor de gripă rămâne nemodificat Bucureşti, 22 iunie /Agerpres/ - Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, pe teritoriul României, rămâne nemodificat, informează Ministerul Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii a prezentat planul de intervenţii în caz de pandemie Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că România va aplica măsurile din Planul naţional de intervenţie în caz de pandemie, care a fost aprobat în şedinţa de guvern de miercuri.
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Pacienţii infectaţi cu virusul gripal A/H1N1 înregistrează o evoluţie favorabilă Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Pacienţii internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", infectaţi cu virusul gripal A/H1N1, înregistrează o evoluţie favorabilă, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.