Cele mai citite
 


Rusia interzice importurile de păsări din Germania, de teama contaminării cu dioxină
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moscova, 25 ian /Agerpres/ - Rusia a interzis temporar importurile de păsări de curte din Germania, din cauza riscurilor de contaminare cu dioxină, a anunţat marţi şeful adjunct al serviciilor veterinare ruse, Nikolai Vlassov, citat de agenţia RIA Novosti.
'Interdicţia nu va dura mult timp', a declarat el. 'Conform calculelor noastre, vom putea ridica interdicţia pe 10-15 februarie', a adăugat el, explicând că ciclul de creştere a puilor este 'foarte rapid'.
'La jumătatea lui februarie, pericolul va trece', a estimat el.
Interdicţia privind importurile de carne de porc din Germania va fi ridicată la finalul lui martie, a precizat el, explicând că ciclul de creştere a porcilor este 'mai lung', de aproximativ '150 zile'.
De la începutul lui ianuarie, Germania a fost afectată de un nou scandal alimentar, cel al contaminării cu dioxină a ouălor şi a cărnii de porc.
Rusia a anunţat la începutul lui ianuarie că a înăsprit controlul la carnea importată din Germania şi alte ţări europene. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Contaminarea cu dioxină: Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au luat măsuri de precauţie; precedente în Europa Paris, 8 ian /Agerpres/ - Cazul contaminării cu dioxină din Germania este ultimul ca dată dintr-o serie de mari scandaluri alimentare legate de această substanţă cancerigenă, în ultimii ani, în Europa, notează sâmbătă AFP, care semnalează câteva dintre ele.
Rusia restricţionează importurile de animale vii din unele ţări europene Serviciul Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse (Rosselhoznadzor) a instituit începând de miercuri restricţii provizorii la importul de animale vii şi de material reproductiv din Germania, Belgia, Franţa şi Olanda, în contextul apariţiei în UE a unei noi epizootii, relatează...
Ungaria a interzis vânzarea de carne de porc din Germania în reţeaua McDonald's, din cauza dioxinei Autorităţile sanitare ungare au suspendat vânzarea de hamburgeri de porc în lanţul de fast-food-uri McDonald's, în cazul în care produsele sunt pregătite cu carne provenită din Germania, ca măsură de precauţie faţă de contaminarea cu dioxină depistată în această ţară, transmite vineri EFE.
Dioxina - singura ţară terţă care a suspendat importurile de carne germană este Coreea de Sud Comisia Europeană a anunţat luni că, din datele pe care le deţine, singura ţară terţă care a suspendat importurile de carne din Germania în urma scandalului dioxinei este Coreea de Sud.
Dioxină: Coreea de Sud a suspendat importurile de carne de porc din Germania Bruxelles, 8 ian /Agerpres/ - Coreea de Sud a informat Uniunea Europeană că-şi suspendă importurile de carne de porc din Germania în urma scandalului privind contaminarea cu dioxină, măsură pe care Comisia Europeană o consideră disproporţionată, a declarat sâmbătă pentru AFP un purtător de cuvânt de...
Rusia ar putea sista importurile de carne refrigerată din UE Rusia ia în considerare suspendarea importurilor de carne refrigerată din Uniunea Europeană din cauza numărului foarte mare de cazuri de importuri sub nivelul cerut de standarde sau importuri incorect etichetate, transmite postul de radio Golos Rossii.