Cele mai citite
 


Cluj: Starea sănătăţii mitropolitului Bartolomeu Anania este staţionară, cu uşoare ameliorări
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 25 ian /Agerpres/ - Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, este stabil cardiac în prezent, intubat respirator, cu un suport de sedative, nu mai are temperatură, iar probele inflamatorii sunt în scădere, informează, marţi, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, într-un comunicat transmis AGERPRES.
'Mitropolitul Bartolomeu Anania a suportat transportul de la de la Clinica Allgemeines Krankenhaus (AKH) din Viena în condiţii de întreţinere medicală intensivă şi este în prezent internat în Secţia de Terapie Intensivă a Clinicii Chirurgie I din Cluj-Napoca', potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei, care citează buletinul medical al unităţii sanitare.
Mitropolitul Bartolomeu a fost externat, luni, 24 ianuarie, din spitalul AKH din Viena, unde, în urma recomandărilor medicale, a fost internat timp de zece zile, în vederea unei intervenţii pe cord, medicii austrieci convenind, în urma investigaţiilor clinice efectuate, că înaltul ierarh nu poate fi operat, ca urmare antecedentelor medicale, cât şi a vârstei înaintate.
'În toată perioada spitalizării, în ţară şi străinătate, Mitropolitul şi-a asumat şi îşi asumă conştient, lucid şi cu credinţă în Dumnezeu întreaga suferinţă. Prin revenirea la Cluj-Napoca, se respectă şi dorinţa ÎPS Sale de a fi acasă, în oraşul şi în mijlocul credincioşilor pe care îi păstoreşte de 18 ani', precizează comunicatul.
Totodată, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei anunţă că în lipsa chiriarhului, Centrul Eparhial îşi desfăşoară toate activităţile administrative, culturale, economice şi pastoral-misionare curente, iar PS Episcop vicar Irineu Bistriţeanul coordonează activitatea la nivel ierarhic.
'Înainte de plecarea IPS Mitropolit la Viena (...), cu delegaţie expresă acordată pentru ordinea de zi avizată în prealabil de către IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu, PS Irineu Bistriţeanul a prezidat o şedinţă a Permanenţei Consiliului eparhial, iar hotărârile au fost aprobate de către Mitropolit', informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei.
'În aceste momente, ierarhii, clerul şi credincioşii Bisericii noastre, precum şi credincioşii altor confesiuni se roagă Bunului Dumnezeu pentru sănătatea şi uşurarea suferinţelor IPS Bartolomeu', se arată în încheierea comunicatului. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Mitropolitul Bartolomeu Anania se află sub supraveghere medicală la Clinica de Chirurgie I Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, a fost internat la secţia de Terapie Intensivă a Clinicii Chirurgie I, un echipaj SMURD preluând asistenţa medicală imediat după aterizarea avionului sanitar cu care înaltul ierarh a revenit la Cluj-Napoca, marţi dimineaţa...
Mitropolitul Clujului, Bartolomeu Anania, a încetat din viaţă Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului a trecut, luni, la cele veşnice, cu puţin înainte de a împlini vârsta de 90 de ani, ca urmare a unor afecţiuni pulmonare şi cardiace, agravate în ultima lună.
Cluj: Mitropolitul Bartolomeu Anania va fi supus unei intervenţii minim invazive la clinica din Viena Cluj-Napoca, 16 ian /Agerpres/ - Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, va fi supus unei intervenţii chirurgicale minim invazive, constând în montarea unei valve aortice, la Clinica Allgemeines Krankenhaus (AKH)...
Cluj: Realizatoarea tv Marioara Murărescu este în continuare la terapie intensivă Realizatoarea tv Marioara Murărescu este în continuare la terapie intensivă, după ce a suferit două intervenţii chirurgicale la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca.
Cluj:Medicul Adrian Molnar (Institutul Inimii): Emeric Jenei are o evoluţie absolut normală după operaţie Medicul chirurg Adrian Molnar de la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, care a condus operaţia pe cord deschis la care a fost supus, duminică, fostul antrenor Emeric Jenei, spune că pacientul său are o evoluţie absolut normală după intervenţia chirurgicală prin care i-au fost montate...