Cele mai citite
 


Acţiunile voluntarilor Crucii Roşii costă şase miliarde de dolari
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Geneva, 25 ian /Agerpres/ - Dacă acţiunile pe care le întreprind în toată lumea cei 13 milioane de voluntari ai Federaţiei de Cruce Roşie şi Semilună Roşie ar trebui să fie plătite, atunci costul acestora s-ar ridica la şase miliarde de dolari, conform primului studiu realizat de organizaţia menţionată pentru a evalua această activitate, transmite marţi EFE.
Studiul calculează, pentru prima dată, raportul dintre numărul de angajaţi ai Federaţiei şi numărul de voluntari care alocă 'cel puţin patru ore din timpul lor liber anual', ceea ce înseamnă că există 20 de activişti care acţionează fără să fie plătiţi, la fiecare persoană salariată.

Acest raport atinge cote mult mai ridicate în cele două regiuni ale lumii cel mai puţin dezvoltate: un angajat la fiecare 327 de voluntari în Africa, şi un salariat pentru fiecare 432 de voluntari în sud-estul Asiei.

'În Asia şi în Africa există o cultură foarte extinsă a ajutorului comunitar şi, din nefericire, oamenii din aceste zone sunt foarte obişnuiţi cu producerea de dezastre. Din acest motiv fac tot ce le stă în putinţă pentru a îmbunătăţi situaţia', a explicat Susie Chippendale, unul dintre coordonatorii raportului.

Raportat la regiuni, din cei 13 milioane de voluntari, 3,1 milioane provin din estul Asiei; 2,8 din sud-estul Asiei; 2,7 milioane din zona Asiei de Sud; 1,4 din Africa Subsahariană; 1,3 milioane din Europa; 710.000 din Statele Unite şi Canada; 527.000 din Magreb şi Orientul Mijlociu; 217.000 din Europa de Est şi Asia Centrală; 165.000 din America Latină; 72.000 din Caraibe şi 54.000 din zona Pacificului. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Voluntarii Crucii Roşii în sprijinul persoanelor vulnerabile Milioane de tineri voluntari din toată lumea îşi dedică timpul liber pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor vulnerabili, în cadrul Mişcării Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii; toţi aceşti tineri produc zilnic schimbări pozitive în comunităţile în care trăiesc, afirmă preşedintele Societăţii...
Bacău: Voluntari ai Crucii Roşii au "deschis" uşa unor persoane vârstnice singure Voluntarii filialei băcăuane a Crucii Roşii au distribuit, marţi, pachete cu alimente către 70 de persoane vârstnice din judeţul Bacău rămase fără niciun sprijin.
Gala Crucii Roşii: 31.000 de euro strânşi la a IX-a ediţie a evenimentului Nu mai puţin de 31.000 de euro au fost strânşi la cea de-a IX-a ediţie a Galei Crucii Roşii, desfăşurată vineri la Televiziunea Română, din donaţii prin SMS şi apeluri telefonice şi din donaţiile partenerilor şi sponsorilor, pentru continuarea proiectului "Puncte de prim ajutor în zone izolate", informează...
Harghita: Voluntari vârstnici ai Crucii Roşii pleacă în schimb de experienţă în Austria Voluntarii vârstnici ai Crucii Roşii Harghita de pregătesc să plece într-un schimb de experienţă în Austria, pentru a experimenta ce înseamnă să faci voluntariat în într-o ţară occidentală.
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
Voluntarii Crucii Roşii din Ilfov, campioni la acordarea primului-ajutor Zece voluntari de la Crucea Roşie Ilfov au fost premiaţi vineri de către Prefectură şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce au ocupat primul loc la competiţia naţională a echipelor de prim-ajutor din cadrul Detaşamentului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă, organizată la Izvorani între...