Cele mai citite
 


Covasna: Farmaciile ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 25 ian /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate începând de luna viitoare, dacă nu vor primi banii pentru reţetele onorate.
Conducerea Colegiului Farmaciştilor Covasna a adresat marţi o petiţie Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerului Finanţelor prin care le aduce la cunoştinţă că începând cu data de 7 februarie farmaciile din judeţ nu vor mai elibera reţetele cu şi fără contribuţia personală, deoarece au intrat în blocaj financiar.
Preşedintele Colegiului, Nagy Andras, menţionează că, potrivit contractului cadru de colaborare semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate Covasna, plăţile către farmacii trebuie efectuate în decurs de maximum 230 de zile, însă în momentul de faţă datoriile depăşesc 340 zile, ajungând la circa 11 milioane de lei.
''Farmaciile cu circuit deschis din judeţ sunt în imposibilitatea de a-şi plăti furnizorii, respectiv distribuitorii de medicamente. Gama de medicamente din farmacii se reduce pe zi ce trece din cauza blocajului instituit de furnizori asupra farmaciilor cu datorii excesive, iar farmaciile sunt penalizate pentru fiecare zi întârziere la plată ori sunt chemate în instanţa de judecată'', a afirmat Nagy Andras.
În petiţie se mai menţionează că, în timp ce aşteaptă banii cuveniţi, farmaciile sunt nevoite să plătească lunar TVA şi impozit pe profit pentru facturile nedecontate.
În consecinţă, conducerea Colegiului solicită Ministerului Finanţelor ca, până la stingerea arieratelor, să suspende aceste plăţi, subliniind că farmaciile funcţionează din punct de vedere comercial ca orice SRL sau SA din ţară. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a deblocat plata medicamentelor Sfântu Gheorghe, 27 ian/Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a reluat, joi, plata restanţelor pentru medicamentele gratuite şi compensate eliberate de farmacii.
Covasna: Farmaciştii reiau eliberarea medicamentelor pentru diabetici Farmaciile din judeţul Covasna vor relua eliberarea medicamentelor pentru bolnavii de diabet cuprinşi în Programul Naţional de Sănătate, sistată luna trecută ca urmare a depăşirii plafonului alocat.
Covasna: Farmaciştii condiţionează semnarea contractelor pe programele de sănătate de plata restanţelor Farmaciştii din judeţul Covasna condiţionează semnarea contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate de achitarea datoriilor pentru medicamentele eliberate anul trecut pe programele naţionale de sănătate.
Covasna: Plafonul alocat medicamentelor a fost epuizat, farmaciştii vor sista eliberarea acestora Plafonul alocat medicamentelor gratuite şi compensate, precum şi cel destinat bolnavilor cuprinşi în programele naţionale de sănătate a fost epuizat în judeţul Covasna, iar farmaciştii sunt decişi să sisteze eliberarea acestora începând cu data de 1 august.
Covasna: Farmaciştii susţin că au fost păgubiţi cu 4,4 milioane de lei prin programele naţionale de sănătate Sfântu Gheorghe, 9 mar /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna sunt nemulţumiţi că nu au primit banii pentru medicamentele eliberate anul trecut pentru programele naţionale de sănătate, respectiv diabet, cancer şi transplanturi, drept urmare pregătesc un nou protest.
Covasna: CJAS achită datoriile pentru medicamentele eliberate în aprilie anul trecut Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna va achita farmaciilor medicamentele gratuite şi compensate eliberate în aprilie anul trecut, după ce farmaciştii au ameninţat că vor sista eliberarea acestora începând cu luna martie.