Cele mai citite
 


'Nu mă ignora' - campanie pentru copiii bolnavi de cancer limfatic
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 25 ian /Agerpres/ - Asociaţia 'Salvează Vieţi' a lansat marţi cea de a doua componentă a campaniei 'Nu mă ignora', dedicată înfiinţării primului Centru de excelenţă pentru diagnosticul şi tratamentul cancerului limfatic din România.
Centrul va fi organizat la Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' din Timişoara, care tratează mai mult de 350 de copii şi adolescenţi anual.
'Spitalul este susţinut pentru realizarea diagnosticului şi tratamentului de o clinică din Austria, care însă, în curând, nu va mai putea face acest lucru', a declarat, într-o conferinţă de presă, Carmen Uscatu, preşedintele organizaţiei.
Ea a precizat că rata de succes în tratarea cancerelor de sânge la copii în România este doar de 50%, faţă de Europa de Vest unde este de 80%.
Carmen Uscatu a menţionat ca şi cauză a acestei situaţii lipsa sau precaritatea mijloacelor de diagnostic în profunzime a tipurilor de cancer, investigaţii esenţiale pentru stabilirea tratamentului potrivit.
Aceasta a făcut referire şi la faptul că asociaţia primeşte foarte multe mailuri în care părinţii se plâng că sunt nevoiţi să plătească tratamentul citostatic, deşi prin program naţional al Ministerului Sănătăţii acesta este gratuit. În plus, sunt multe medicamente care intră în schemele de tratament, sunt ieftine, dar tocmai din acest motiv nu sunt aduse de distribuitori, părinţii fiind nevoiţi să le cumpere, de multe ori la preţuri mult mai mari.
Carmen Uscatu a susţinut că asociaţia a făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru modificarea Ordinului 50 pentru trimiterea la tratament în străinătate, care nu prevede termene precise la fiecare pas de urmat în ceea ce priveşte întocmirea dosarului.
Campania se desfăşoară în perioada ianuarie - martie 2011, timp în care orice persoană poate dona 2 euro, prin SMS, la numărul 858, gratuit, în toate reţelele de telefonie mobilă.
Fundaţia Vodafone România donează 350.000 de euro pentru construirea şi dotarea acestui centru.
În luna decembrie 2010, asociaţia a strâns 400.000 de euro proveniţi din redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit de către 300 de companii şi din donaţiile a 80 de persoane fizice.
Ţinta finală a proiectului este atingerea a un milion de euro.
'Construirea acestui centru înseamnă o şansă în plus pentru copiii bolnavi de cancer cărora dorim să le fim alături în lupta lor pentru viaţă. Prin această donaţie continuăm angajamentul nostru de a fi cât mai aproape de nevoile comunităţii şi de a susţine proiectele din domeniul sănătăţii', a declarat directorul Fundaţiei Vodafone, Elena Şerban.
În România, potrivit reprezentanţilor asociaţiei, sunt peste 5.000 de copii cu această boală, anual înregistrându-se 500 de cazuri noi. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara, demarată de Asociaţia 'Salvează Vieţi' Bucureşti, 2 dec /Agerpres/ - O campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara a fost lansată joi de Asociaţia Salvează Vieţi, prin aceasta propunându-se înfiinţarea primului centru de excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România...
Asociaţia Salvează Vieţi a strâns peste 400.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer limfatic Asociaţia Salvează Vieţi a obţinut, în luna decembrie 2010, donaţii în valoare de peste 400.000 de euro în urma campaniei dedicate înfiinţării primului Centru de Excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România, la Clinica de Oncopediatrie Louis Ţurcanu din Timişoara.
Asociaţia 'Salvează Vieţi' a strâns 1.000.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer Asociaţia "Salvează Vieţi" a strâns un milion de euro pentru copiii bolnavi de cancer, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, Carmen Uscatu, preşedintele asociaţiei.
Institutul Clinic Fundeni, Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi GDF SUEZ Energy România demarează programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ vizează crearea unui centru regional de diagnosticare în profunzime a cancerului de sânge la copii şi adulţi în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Programul are durata de un an şi implică o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy...
Campania 'Cifrele înseamnă VIAŢA', organizată de Asociaţia Salvează Vieţi Asociaţia Salvează Vieţi dă startul campaniei ''Cifrele înseamnă VIAŢÃ'', în luna decembrie, aceasta fiind dedicată strângerii de fonduri pentru dotarea centrelor de hematologie din România cu camere sterile.
ŞTIINŢÃ: Primul transplant medular la copil efectuat în România Primul transplant medular la copil, premieră în România, a fost efectuat în iunie 2001, de prof. univ. dr. Margit Şerban, şeful Centrului de Transplant Medular din Timişoara, pacientul fiind un copil bolnav de cancer limfatic. Ulterior, medicul Margit Şerban a mai realizat două premiere în chirurgia...