Cele mai citite
 


Hunedoara: Riscul de cancer uterin şi de col uterin, peste media naţională
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deva, 25 ian /Agerpres/ - Femeile din judeţul Hunedoara prezintă un risc de îmbolnăvire de cancer uterin şi de cancer de col uterin mai mare decât media naţională, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, făcute publice, marţi, cu ocazia marcării Săptămânii Europene a Cancerului de Col Uterin (23-29 ianuarie).
'Procentul persoanelor cu risc de cancer uterin, din totalul femeilor evaluate, este de 3 la sută, peste media naţională, de 1,25 la sută. Procentul persoanelor cu risc de cancer de col uterin, din totalul femeilor evaluate, este de 2 la sută, peste media naţională de 1,93 la sută', se arată într-un comunicat al DSP Hunedoara.
DSP Hunedoara asigură gratuit, în funcţie de solicitările medicilor de familie, a medicilor şcolari şi a medicilor ginecologi, vaccinarea HPV pentru prevenirea cancerului de col uterin. Imunizarea constă în administrarea a trei doze de vaccin, cu o periodicitate de o lună, respectiv şase luni, după prima doză.
'De la începutul campaniei de vaccinare HPV, în judeţul Hunedoara au fost utilizate 1.230 de doze de vaccin Cervarix (541 utilizate pentru prima doză, 441 pentru a doua doză şi 248 pentru a treia doză). Vaccinarea este gratuită prin cabinetele şcolare, cabinetele medicilor de familie şi a medicilor ginecologi, care trebuie doar să solicite dozele necesare de la DSP Hunedoara', se menţionează în comunicat.
Anul trecut, în judeţul Hunedoara au fost depistate 83 de cazuri noi de cancer de col uterin, cele mai multe fiind la grupele de vârstă 40-50 de ani (23 de cazuri) şi 50-60 de ani (20 de cazuri). Numărul acestora se menţine apropiat de cel din anul 2009, când au fost depistate 85 de cazuri noi de cancer de col uterin.
Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin se desfăşoară în perioada 23-29 ianuarie în toată Europa. Potrivit specialiştilor, 60.000 de persoane de pe continentul european suferă de cancer de col uterin, iar 30.000 de femei mor din cauza bolii, în fiecare an.
România se află pe primul loc între statele Uniunii Europene în ceea ce priveşte rata standardizată a mortalităţii prin cancer de col uterin cu o valoare de 13,73/100.000 de locuitori, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Numărul cazurilor noi de cancer de col uterin, în scădere cu 10% Numărul cazurilor noi de cancer de col uterin descoperite anul trecut, la femeile din judeţul Hunedoara, a fost mai mic cu 10%, comparativ cu anul 2012, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), publicate în preambulul Săptămânii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, care va avea...
Hunedoara: Numărul cazurilor noi de cancer de col uterin, în scădere cu 10% Numărul cazurilor noi de cancer de col uterin descoperite anul trecut, la femeile din judeţul Hunedoara, a fost mai mic cu 10%, comparativ cu anul 2012, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), publicate în preambulul Săptămânii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, care va avea...
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.
Călăraşi: Peste 380 de femei din judeţ au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 380 de femei au fost vaccinate de la începutul campaniei de vaccinare HPV până în prezent, în judeţul Călăraşi.
Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține începerea campaniei naționale de vaccinare împotriva HPV pentru 2013-2014 Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține preocuparea Ministerului Sănătății de a găsi formula optimă de vaccinare împotriva HPV, o eventuală campanie putând debuta în a doua parte a anului 2013.
Călăraşi: Peste 360 de persoane, vaccinate împotriva cancerului de col uterin Peste 360 de persoane de sex feminin au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin în judeţul Călăraşi, în cadrul campaniei de vaccinare HPV.