Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Trei cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate în judeţ
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa, 25 ian /Agerpres/ - Trei dintre cei cinci bistriţeni diagnosticaţi săptămâna trecută cu gripă au contractat virusul AH1N1, potrivit unui comunicat de presă postat marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre pacienţi fiind un băiat de opt ani.
'În judeţul Bistriţa-Năsăud, în săptămâna 17-23 ianuarie, s-au înregistrat cinci cazuri de gripă. Din acestea, un caz este confirmat clinic ca fiind gripă sezonieră, iar un număr de patru cazuri au fost investigate în cadrul laboratorului de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, fiind suspecte de gripă AH1N1. Din cele patru cazuri suspecte de gripă AH1N1, s-au confirmat doar trei. Cele trei cazuri confirmate sunt din mediul urban, fiind vorba de un copil de opt ani de sex masculin şi doi adulţi: unul de sex masculin în vârstă de 36 de ani şi unul de sex feminin în vârstă de 51 de ani', se arată în comunicatul DSP Bistriţa-Năsăud.
Doi dintre bolnavii cu gripă AH1N1 au fost internaţi la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, iar în al treilea caz, fiind vorba de o formă mai uşoară, s-a dispus izolarea la domiciliu.
Potrivit directorului adjunct al DSP Bistriţa-Năsăud, în această iarnă în jur de 22.000 de bistriţeni s-au vaccinat împotriva gripei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
Bistriţa-Năsăud: Un nou posibil caz de gripă AH1N1 în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud a trimis către Institutul Cantacuzino probe recoltate de la o femeie care este suspectă de gripă AH1N1, aceasta fiind internată la secţia contagioase a Spitalului de Urgenţă Judeţean Bistriţa.
Bistriţa-Năsăud: Bărbat cu gripă AH1N1, în stare gravă la spital Bistriţa, 27 ian /Agerpres/ - Un bărbat de 53 de ani din comuna Măgura Ilvei, judeţul Bistriţa-Năsăud, este internat în stare gravă în spital, fiind infectat cu virusul AH1N1, potrivit datelor comunicate joi AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriela Remeş.
Bistriţa-Năsăud: Primul deces din cauza gripei AH1N1 Un bărbat de 53 de ani din comuna Măgura Ilvei, judeţul Bistriţa-Năsăud, care se afla internat în stare gravă în spital, fiind infectat cu virusul AH1N1, a decedat sâmbătă dimineaţă, în urma complicaţiilor apărute, potrivit datelor comunicate AGERPRES de către directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate...
DSP Dâmboviţa: Nouă cazuri confirmate de gripă AH1N1 Şapte cazuri de gripă porcină (cu virusul gripal AH1N1), precum şi două cazuri de infecţie acută respiratorie - SARI, cu virusul AH1N1, dintre care un copil de opt luni din Târgovişte, au fost confirmate la nivelul judeţului Dâmboviţa, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
Dâmboviţa: Încă două cazuri de gripă AH1N1 în perioada 1-7 februarie Două cazuri de gripă din tip AH1N1 s-au înregistrat în perioada 1-7 februarie la nivelul judeţului Dâmboviţa, iar pentru alţi patru pacienţi cu simptome se aşteaptă rezultatul analizelor, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, remis marţi AGERPRES.