Cele mai citite
 


APCE a adoptat raportul Marty privind traficul de organe din Kosovo
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Strasbourg, 25 ian /Agerpres/ - Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei /APCE/ a adoptat, marţi, la Strasbourg, raportul elaborat de elveţianul Dick Marty referitor la traficul de organe din Kosovo în care ar fi fost implicat şi actualul premier kosovar, Hashim Thaci., transmite AFP.
Dick Marty, raportor pentru Comisia pentru afaceri juridice şi drepturile omului a Consiliului Europei, afirmă în raportul publicat în luna decembrie 2010 că membrii Armatei de eliberare din Kosovo /UCK/ au făcut trafic cu organele unor prizonieri sârbi la finele anilor '90. Potrivit lui Marty, traficul era controlat de o grupare de responsabili ai UCK denumită 'Grupul de la Drenica', condusă de actualul premier kosovar Hashim Thaci.

Parlamentarul elveţian urma să susţină o conferinţă de presă, după adoptarea raportului.

Potrivit unei ediţii din decembrie a cotidianului Politika, citat de Tanjug, informaţiile pe care le deţine procuratura sârbă pentru crime de război despre acest trafic arată că organele traficate au ajuns în ţări bogate ca Germania, ţările scandinave, SUA, Israel sau Marea Britanie. Documentele mai indică implicarea în acest trafic internaţional ilegal a unor doctori din Israel, Brazilia şi Filipine şi explică astfel numeroasele călătorii întreprinse de israelieni în Europa de est, însoţiţi de medici israelieni.

Documentele procuraturii sârbe cuprind între altele un raport al unui grup de experţi de la Universitatea Columbia din New York potrivit căruia principalii cumpărători de organe umane din sud-estul Europei sunt arabii şi israelienii bogaţi.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
APCE dezbate marţi raportul referitor la traficul de organe din Kosovo Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei /APCE/ dezbate marţi raportul elaborat de elveţianul Dick Marty referitor la traficul de organe din Kosovo în care ar fi fost implicat şi actualul premier kosovar, Hashim Thaci.
Trafic de organe: Vor rămâne 'răni deschise' în Kosovo dacă nu aflăm adevărul (Thorbjorn Jagland) Acuzaţiile cu privire la traficul de organe din Kosovo sunt 'foarte serioase' şi 'nu pot rămâne fără răspuns', declară secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, într-un interviu apărut joi în cotidianul spaniol El Pais.
Kosovo a 'îngrăşat' prizonieri sârbi pentru traficul de organe Raportul Consiliului Europei dezvăluie înfiorătorul mod de operare a reţelei de vânzare a organelor la sfârşitul anilor 90. Unii prizonieri sârbi erau ţinuţi de soldaţii kosovari ai UCK (Armata de Eliberare a Kosovo), în fermele rămase goale din Kosovo sau Albania, sau în case izolate şi trataţi relativ...
Trafic de organe în Kosovo: Consiliul Europei, favorabil unei anchete independente Strasbourg, 25 ian /Agerpres/ - Elveţianul Dick Marty a acuzat marţi un grup apropiat de premierul kosovar Hashim Thaci de organizarea traficului de organe prelevate din cadavrele prizonierilor sârbi la sfârşitul anilor '90, într-un raport prezentat Consiliului Europei (CoE), relatează AFP.
Kosovo se teme de întârziarea recunoaşterii sale din cauza raportului privind traficul de organe Pristina, 28 dec /Agerpres/ - Raportul Consiliului Europei care semnalează o legătură între premierul kosovar Hashim Thaci şi traficul de organe ar putea întârzia procesul de recunoaştere a independenţei Kosovo, a avertizat marţi un oficial de rang înalt de la Pristina, citat de AFP.
Trafic de organe în Kosovo: Serbia vrea o anchetă internaţională mandatată de ONU New York /Naţiunile Unite/, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul sârb al afacerilor externe Vuk Jeremic a cerut miercuri în faţa Consiliului de Securitate al ONU crearea unei comisii de anchetă privind acuzaţiile de trafic de organe în care ar fi fost implicaţi înalţi responsabili din Kosovo.