Cele mai citite
 


Olt: Primăria Slatina vrea să investească 2,5 milioane în modernizarea spitalului din oraş
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 25 ian /Agerpres/ - Primăria Slatina doreşte să investească 2,5 milioane de euro în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu condiţia ca municipalitatea să aibă dreptul de a administra şi de a lua decizii în spital în aceeaşi măsură ca şi Consiliul Judeţean Olt, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Darius Vâlcov.
Primăria Slatina şi Consiliul Judeţean Olt fac demersuri încă de la finele anului trecut pentru ca spitalul să nu mai fie administrat numai de CJ Olt, ci de ambele instituţii, responsabile în egală măsură şi de investiţii, dar şi de luarea deciziilor.
'Primăria Slatina va investi în modernizarea spitalului judeţean pentru că nu avem spital municipal şi este de datoria noastră să contribuim la îmbunătăţirea calităţii actului medical pentru locuitorii oraşului. Condiţia însă pentru investiţii este ca Primăria Slatina să aibă aceleaşi drepturi ca şi Consiliul Judeţean Olt în administrarea spitalului şi privind managementul de acolo', a spus Vâlcov.
Edilul a menţionat că prima investiţie avută în vedere la Spitalul de Urgenţe Slatina de primărie este modernizarea blocului materno-infantil, pentru care ar fi nevoie de circa cinci milioane de euro.
'La începutul lunii februarie vor veni la spitalul din Slatina experţi italieni pentru un audit din toate punctele de vedere. Ei vor rămâne trei luni şi, în urma rapoartelor acestor experţi, se vor decide şi investiţiile. Corpul mare al spitalului va începe să fie modernizat din 2012. Prioritatea vor fi investiţiile la secţiile pentru copii', a precizat Vâlcov.
În prezent, la spitalul slătinean se execută lucrări de modernizare a ambulatoriului de specialitate, investiţie cu fonduri europene de peste 3 milioane de euro, printr-un proiect al CJ Olt. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Investiţie de peste 2,2 milioane lei pentru secţiile Pediatrie şi Neonatologie de la spitalul din Slatina Secţiile Neonatologie şi Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reabilitate începând de săptămâna viitoare, printr-un proiect complex, ce prevede recompartimentări, refacerea circuitelor, reabilitări complete ale pereţilor, instalaţiilor termice, sanitare, electrice.
Olt: Consiliul Judeţean alocă fonduri pentru modernizarea UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Consilierii judeţeni au aprobat joi documentaţia pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
Olt: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost inaugurat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, aflat în ultimii doi ani, în lucrări de reabilitare printr-un program derulat cu fonduri europene în valoare de aproape patru milioane lei, a fost inagurat joi de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt, instituţia care administrează unitatea...
Olt: Secţiile de Pediatrie şi Neonatologie ale spitalului din Slatina, modernizate cu fonduri de la CJ Secţiile de Pediatrie şi Neonatologie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor intra în următorii doi ani în ample lucrări de reabilitare, modernizare şi recompatrimentare, cu fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Olt, după ce joi consilierii judeţeni au aprobat această investiţie în valoare...
Bănicioiu: Spitalul din Slatina va fi o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat vineri, la Slatina, că Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) va constitui o prioritate pentru minister, în condiţiile în care această unitate sanitară nu a mai fost reabilitată din anul construcţiei, 1972 şi în prezent nu are tomograf funcţional.
Olt: Investiţii de peste 10 milioane de euro în infrastructura socială din judeţ, prin POR Consiliul Judeţean (CJ) Olt a atras fonduri europene de peste 10 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii sociale din judeţ, majoritatea proiectelor implementate fiind deja finalizate, a anunţat, joi, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică.