Cele mai citite
 


Medicul Tudor Ciuhodaru, sancţionat cu avertisment scris de conducerea Spitalului de Urgenţe din Iaşi
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 25 ian /Agerpres/ - Medicul Tudor Ciuhodaru de la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi a fost sancţionat cu avertisment scris de conducerea instituţiei medicale, pentru limbajul folosit de acesta la adresa unui medic de la ISU Iaşi.
'Dr. Tudor Ciuhodaru a fost sancţionat cu avertisment scris întrucât acesta a folosit un limbaj neadecvat, încălcând prevederile regulamentului intern al spitalului', a declarat, marţi, presei, dr. Vladimir Poroch, managerul Spitalului Sf. Ioan.
Decizia a fost luată după ce un grup de 19 medici şi 18 asistenţi medicali ai SMURD Iaşi au depus un memoriu în care arătau că, pe 22 septembrie 2010, în cadrul unei convorbiri telefonice cu medicul Stoica aflat în Dispeceratul de Urgenţă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, dr.Tudor Ciuhodaru a folosit cuvinte precum 'dobitoc' şi 'incompetent'.
Conform sursei citate, medicul Stoica îl informase pe Ciuhodaru că un echipaj al elicopterului SMURD transporta o mamă în stare critică care suferise arsuri grave şi pe copilul acesteia.
În replică, dr. Tudor Ciuhodaru afirmă că este ţinta unor atacuri şi presiuni politice lansate odată cu intrarea sa în PC.
Ciuhodaru susţine că a dat indicaţii ca pacienta respectivă să fie adusă la Spitalul de Urgenţe Sf Ioan din Iaşi, unde se află singura Clinică de Arşi din Moldova, pentru a nu se mai confrunta cu situaţii gen 'domnul Lăzărescu'.
'Sunt decizii succesive al mineriadei portocalii. Mă aşteptam ca preţul să fie măcar '30 de arginţi' şi nu doar ocuparea unui post de consilier local de către managerul unităţii. Analizez şi această decizie şi voi acţiona în consecinţă', a declarat Tudor Ciuhodaru.
În urmă cu două săptămâni, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Sf Ioan din Iaşi l-a acuzat pe Tudor Ciuhodaru că, în perioada mai 2009-noiembrie 2010, a încasat nejustificat 29.343 lei şi că ar fi semnat fişe de pontaj din care ar rezulta că medicul a fost prezent în acelaşi timp şi la spital, şi la Camera Deputaţilor. Ciuhodaru a negat acuzaţiile şi a susţinut că nu va returna suma solicitată, în condiţiile în care îşi poate justifica prezenţa în spital. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Spitalul Clinic de Urgenţe Sf Ioan, chemat în instanţă de Tudor Ciuhodaru Medicul deputat Tudor Ciuhodaru a dat în judecată conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, la câteva săptămâni după ce a primit un avertisment din partea acesteia că a jignit un medic de la SMURD.
Medicul Tudor Ciuhodaru: Am respectat cu stricteţe prevederile Codului de Deontologie Medicală Medicul Tudor Ciuhodaru susţine că a respectat cu stricteţe prevederile Codului de Deontologie Medicală atunci când a discutat la telefon, în calitate de medic al Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe, cu medicul Stoica de la SMURD Iaşi, potrivit unui comunicat de presă...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea elicoptere SMURD în fiecare regiune de dezvoltare Deputatul PC Tudor Ciuhodaru a declarat, duminică, presei, că vrea ca în fiecare regiune de dezvoltare a României să existe un elicopter SMURD, mai ales că în urma desfiinţării şi comasării spitalelor transportul rapid către Unităţile de Primire a Urgenţelor este esenţială pentru supravieţuirea bolnavilor...
Iaşi: Conducerea Spitalului de Urgenţe 'Sf Ioan' îi impută medicului Tudor Ciuhodaru suma de 30.000 lei Iaşi, 10 ian /Agerpres/ - Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' îi impută doctorului Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor o sumă de aproape 30.000 de lei şi îl acuză că ar fi semnat fişe de pontaj din care ar rezulta că medicul a fost prezent în acelaşi timp şi la...