Cele mai citite
 


Un vaccin spaniol împotriva Alzheimer, testat pe oameni din luna februarie
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Madrid, 25 ian /Agerpres/ - Un vaccin împotriva Alzheimer, dezvoltat de o firmă spaniolă de biotehnologie, va începe să fie testat pe oameni la sfarşitul lunii februarie în Austria, au informat surse din cadrul companiei, transmite marţi EFE.
Este vorba de un vaccin care va fi administrat în primele stadii ale bolii, iar obiectivul său vizează stoparea extinderii principalei leziuni cerebrale legate de Alzheimer. Este vorba de producţia de plăci de amiloid, reprezentate de o proteină specifică concentrată în creierul bolnavilor cu Alzheimer, care determină afectarea funcţionării normale psihice, a indicat Pilar de la Huerta, reprezentant al firmei Araclon Biotech, care a realizat acest vaccin.

Pe piaţa medicamentelor, vaccinul nu îşi va face apariţia mai înainte de 2017 sau 2018, a mai spus Pilar de la Huerta, care a precizat că în lume se lucrează în prezent la crearea altor vaccinuri împotriva Alzheimer.

Primele teste vor urmări să dovedească faptul că vaccinul nu produce efecte secundare. Bolnavilor li se va administra o substanţă care determină un răspuns al propriului sistem imunologic al individului.

Răspunsul sistemului imunologic duce, la randul său, la producerea de anticorpi responsabili cu eliminarea beta-amiloidei 40 şi 42 în stare solubilă, aflată în organismul pacientului. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un vaccin care previne apariţia Alzheimerului a fost descoperit de cercetători spanioli Madrid, 17 ian /Agerpres/- Un grup de cercetători spanioli a conceput un vaccin împotriva Alzheimerului, care poate preveni apariţia bolii sau atenua simptomele ei atunci când aceasta s-a instalat deja, după cum arată primele teste efectuate pe şoareci transgenetici, relatează agenţia EFE.
Un grup de cercetătorii spanioli va dezvolta în opt ani un vaccin preventiv pentru boala Alzheimer Un grup de oameni de ştiinţă de la centrul de cercetare Euroespes, condus de medicul Ramón Cacabelos, dezvoltă un vaccin preventiv împotriva bolii Alzheimer, după ce acesta a fost admis de Biroul de brevete al SUA. Potrivit EFE, vaccinul ar putea fi gata în opt ani, însă costurile nu sunt cunoscute deocamdată...
Cercetătorii australieni au dezvoltat un nou vaccin pentru boala Alzheimer Cercetătorii australieni de la Universitatea din Sydney au anunţat sâmbătă că au dezvoltat un vaccin care ajută la oprirea evoluţiei bolii Alzheimer la oameni, relatează agenţia Xinhua.
Au fost descoperiţi anticorpi care pot "neutraliza" virusul Zika Cercetători europeni au anunţat joi că au descoperit anticorpi "puternici", capabili să "neutralizeze" virusul Zika. Descoperirea deschide calea realizării unui vaccin împotriva virusului aflat la originea unor leziuni cerebrale la fetus, relatează AFP.
O proteină ar putea avea un rol important în descifrarea bolii Alzheimer şi a autismului Cercetătorii au făcut noi descoperiri în legătură cu o importantă proteină prezentă în creierul uman care are un rol esenţial în transpunerea a ceea ce învăţăm în amintiri pe termen lung, informează luni BBC.
VIRUSUL ZIKA Prima leziune fetală observată la puiul unei maimuţe gestante infectată Cercetătorii americani au observat pentru prima dată leziuni cerebrale la un fetus de macac a cărui mamă fusese infectată cu virusul Zika - o nouă etapă menită să ducă la un model animal pentru a combate această infecţie, relatează agenţiile AFP şi EFE.