Cele mai citite
 


O vopsea bazată pe insecticide omoară aproape în totalitate ţânţarii care transmit malaria
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Madrid, 25 ian /Agerpres/ - O vopsea bazată pe insecticide, creată de o firmă spaniolă, şi-a demonstrat 'eficienţa ridicată' împotriva ţânţarilor care transmit malaria, după ce un test realizat într-o zonă endemică din Africa a dovedit că rata de mortalitate în rândul acestor insecte a fost de aproape sută la sută, transmite marţi EFE.
'Este un produs care promite să lupte serios împotriva malariei', a dat asigurări Santiago Mas-Coma, consilier în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Testul amintit constituie una din cele trei faze de evaluare prin care trebuie să treacă orice produs insecticid pentru a obţine omologarea OMS, dar şi autorizaţia necesară pentru a fi folosit, la nivel generalizat, în lupta împotriva oricărei boli infecţioase.

Malaria, care provoacă anual un milion de decese, mai ales în Africa şi la copiii cu vârste sub cinci ani, se transmite prin intermediul ţânţarilor Anofel.

Potrivit lui Mas-Coma, în ultimii ani 'nu a apărut niciun medicament eficace', iar ţânţarul a dezvoltat o rezistenţă la insecticidele utilizate în mod normal.

Vopseaua 'Inesfly' este un produs de generaţie nouă, rezultat al unei microencapsulări polimerice, care permite încorporarea unor principii active diferite, permiţand apoi eliberarea graduală şi lentă a acestora, ceea ce face ca produsul să aibă o eficacitate prelungită în timp.

Graţie microencapsulării, principiile active nu pot interacţiona între ele, fapt care previne apariţia fenomenului de rezistenţă în randul ţânţarilor.

De asemenea, vopseaua este solubilă în apă şi se poate aplica la fel ca orice altă vopsea, pe pereţi sau alte suprafeţe. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Malaria rezistentă la tratamente s-ar putea răspândi în Africa (studiu) Formele de paludism (malarie) rezistente la tratamentele standard, deja în plină expansiune în Asia de sud-est, s-ar putea extinde şi pe continentul african şi ar putea pune în pericol şansele de eradicare a bolii, potrivit unui studiu publicat marţi în revista 'Nature Communications', citat de AFP.
Malaria rezistentă la medicamente ameninţă să devină următoarea urgenţă globală de sănătate Malaria, boală parazitară infecţioasă transmisă de ţânţari, extrem de răspândită în Myanmar şi alte ţări din bazinul Mekong, cel mai lung fluviu din Asia de Sud-Est, ameninţă să devină următoarea urgenţă globală de sănătate, având în vedere rezistenţa pe care a dezvoltat-o la medicamente, scrie Reuters...
Ţările africane membre ale OMS au adoptat un nou cadru privind lupta împotriva malariei Toate cele 47 de state africane membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au adoptat un nou cadru cu privire la modul de a face faţă malariei de pe continent, maladie care a dus în 2015 la peste 90 la sută dintre decesele din această cauză înregistrate la nivel global, potrivit unui purtător...
O bacterie rezistentă la medicamentele antimalarie periclitează eficienţa campaniei mondiale împotriva acestei boli Stabilirea unei hărţi globale a rezistenţei parazitului malariei la principalul medicament împotriva acestei infecţii a ajutat la evidenţierea rezistenţei acestuia în Asia de Sud-Est, dar nici Africa nu este scutită de acest fenomen, potrivit unui studiu publicat în revista medicală americană 'New England...
Aproape 500 de persoane muşcate de căpuşe în 2013 Aproape 500 de persoane au fost muşcate de căpuşe anul trecut, majoritatea fiind femei din mediul urban, a declarat luni directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), dr. Adriana Pistol.
Raport OMS: Lupta împotriva malariei încetineşte Finanţarea globală pentru lupta împotriva malariei a rămas la acelaşi nivel în ultimii doi ani, ameninţând să inverseze 'progresele remarcabile recente' în eforturile de a controla una din cele mai ucigaşe boli infecţioase din lume, avertizează un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/ publicat...