Cele mai citite
 


Danemarca: Ţara cu cel mai ridicat risc oncologic din Europa (OMS)
marţi, 25 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Copenhaga, 25 ian /Agerpres/ - În fiecare an, în lume sunt diagnosticate aproximativ 12,7 milioane de cazuri de cancer, iar cu o medie de 326,1 cazuri la 100.000 de locuitori, Danemarca este ţara cu cel mai ridicat risc oncologic din lume, conform unui nou raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, transmite site-ul www.lesoir.be.
Pe următoarele poziţii în acest clasament de risc oncologic se plasează Irlanda (317 noi cazuri / 100.000 de locuitori diagnosticate anual), Australia (314,1 cazuri), Noua-Zeelandă (309,2) şi Belgia (306,8 cazuri).

Conform OMS, Belgia este ţara în care sunt diagnosticate cele mai multe cazuri de cancer de sân, cu o medie de 109,2 cazuri la 100.000 de locuitori.

Aceste informaţii sunt relevante în condiţiile în care trebuie ţinut cont de faptul că aceste ţări au un sistem medical avansat ce permite, în mod normal, diagnosticarea mai multor cazuri de cancer decât în alte ţări sărace, unde de multe ori bolnavii de cancer nici nu ajung la medic. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România, locul 10 în Europa la numărul de bolnavi de cancer (OMS) România se află pe locul zece în Europa în ceea ce priveşte bolnavii de cancer, în ţara noastră fiind înregistrate în 2012 78.760 de noi cazuri de cancer, arată un studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, preluat de MediHelp International.
Raport OMS: Cancerul, un flagel care se extinde necruţător în întreaga lume Cancerul va continua să se extindă în lume, în special în ţările în dezvoltare, cu aproape 22 de milioane de noi cazuri pe an aşteptate la orizontul lui 2030, faţă de 14 milioane în 2012, potrivit unui raport mondial publicat luni, relatează AFP.
OMS: În România au fost diagnosticate 78.760 de noi cazuri de cancer în 2012 În România s-au înregistrat 78.760 de noi cazuri de cancer în 2012, indică un studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, se arată într-un comunicat de presă al MediHelp International.
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...
OMS: 7,6 milioane de persoane au murit de cancer în 2008 Cancerul a provocat decesul a 7,6 milioane de persoane la nivel mondial în 2008, mai ales în ţările în curs de dezvoltare, potrivit unui studiu al Centrului internaţional de cercetări asupra cancerului (CIRC, organism al OMS), dat publicităţii marţi - transmite AFP.
Bolile de plămâni provoacă 10% din decese în Europa (studiu) Londra, 10 sep /Agerpres/- Afecţiunile pulmonare provoacă 10% din decesele înregistrate în Europa, iar fumatul este cauza majoră a acestor boli, relevă un raport elaborat de Societatea europeană pentru boli respiratorii, publicat în European Lung White Book şi preluat marţi de BBC.