Cele mai citite
 


Penurie 'critică' de medicamente antisida în Ucraina /ONG/
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Stocul de medicamente antiretrovirale se epuizează în Ucraina, situaţia devenind 'critică' în această ţară, una dintre cele mai afectate de sida în Europa, a anunţat - marţi - principala organizaţie nonguvernamentală care lucrează cu seropozitivi LJV /Persoane care trăiesc cu HIV/, citată de AFP.
Întrucât 'medicamente antiretrovirale nu au fost livrate la timp în centre antisida ucrainene', 'pentru prima oară în Ucraina există riscul întreruperii tratamentului antiretroviral' la sfârşitul lunii ianuarie, a declarat purtătorul de cuvânt al LJV, Katerina Dudkina. O pauză care 'poate provoca moartea', subliniază comunicatul ONG.

Din circa 20.000 de ucraineni care urmează o terapie antiretrovirală, 'câteva mii' sunt deja afectaţi de lipsa de medicamente şi trebuie să-şi schimbe regimul de tratament cu riscul de a dezvolta o rezistenţă la această medicamentaţie, a precizat Dudkina.

Guvernul a 'organizat foarte târziu apelurile la oferte pentru cumpărarea acestor medicamente' şi a 'prelungit cu o lună', până la sfârşitul lunii ianuarie, termenul livrării lor în centrele antisida regionale care trebuie să le distribuie, a declarat ea.

Ministerul Sănătăţii a recunoscut că are 'probleme cu unele medicamente antiretrovirale' în unele regiuni ale ţării, dar asigură într-un comunicat că 'nicio întrerupere de tratament nu a avut loc'.

Paralel, filiala ucraineană a ONG Alliance VIH/Sida a denunţat obstacolele create de poliţia ucraineană programelor de prevenire a sida printre toxicomani. Ministerul de Interne a ordonat colectarea datelor personale a 6.000 de toxicomani care urmează terapia substituirii drogului, inclusiv eventuala lor seropozitivitate, 'violând legea' care garantează confidenţialitatea pacienţilor, acuză ONG într-un comunicat.
'Ucraina riscă să nu primească un ajutor de 305 milioane de dolari din partea Fondului Mondial de Luptă împotriva Sidei, Tuberculozei şi Paludismului', a avertizat directorul Alliance în Ucraina, Andri Klepikov, a cărui organizaţie este una dintre beneficiarele acestui ajutor.

Prevalenţa HIV printre adulţi de 1,11 % în 2009 face din Ucraina una dintre ţările europene cele mai afectate de acest flagel.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România, în pericol de epidemie de HIV România este în pericol să cadă pradă unei epidemii de HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile în lipsa banilor destinaţi prevenirii contactării virusului, avertizează experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citaţi de revista americană Time, în ediţia din 13-20 septembrie.
Unul din zece copii manifestă ''rezistenţă la SIDA'' Unul din zece copii prezintă un sistem imunitar asemănător cu cel al maimuţelor, care îi împiedică să dezvolte SIDA, potrivit unui studiu realizat recent la Universitatea Oxford. Cercetarea, publicată în ''Science Translational Medicine'', a relevat faptul că sistemul imunitar al copiilor este ''mai...
8.000 de bolnavi de SIDA, în aşteptarea medicamentelor în estul Ucrainei (ONU) Circa 8.000 de seropozitivi în estul Ucrainei riscă să se confrunte cu o importantă penurie de medicamente în decurs de o lună din cauza blocadelor impuse zonei în care se desfăşoară conflictul între ucraineni şi proruşi, a avertizat duminică un responsabil al ONU, citat de AFP.
Lipsa banilor, una dintre problemele frecvent invocate în lupta împotriva tuberculozei în România Lipsa banilor este una dintre dificultăţile des citate în ceea ce priveşte lupta pentru combaterea tuberculozei în România, ţară care deţine cel mai mare număr de cazuri din Uniunea Europeană, scrie miercuri cotidianul britanic Financial Times, într-o serie de articole realizate cu prilejul Zilei Mondiale...
Creştere alarmantă a cazurilor de SIDA în Europa de Est, inclusiv în România În pofida campaniilor de prevenire şi a progreselor medicinei, din 2001 se observă o creştere alarmantă a numărului de persoane infectate cu virusul HIV în Rusia, Ucraina şi România, scrie săptămânalul Le Point în ediţia online de miercuri.
Un copil născut cu HIV, vindecat prin administrarea unui amestec de antiretrovirale Medicii par cu un pas mai aproape de victoria finală împotriva temutului virus HIV, care provoacă SIDA, după ce o echipă medicală americană a confirmat vindecarea unui copil născut cu acest virus, prin administrarea unui cocktail de medicamente antiretroviale la scurt timp după naştere, conform publicaţiei...