Cele mai citite
 


Vâlcea: Cursuri de pomicultori şi viticultori pentru romii vâlceni
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 100 de romi din judeţul Vâlcea urmează cursuri de pomicultori şi viticultori, în urma unui proiect naţional cu finanţare europeană, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Luciana Zgripcea, reprezentat al Partidei Romilor.
'Proiectul care se numeşte 'Împreună, pentru o societate mai bună' se desfăşoară la nivel naţional şi urmăreşte îmbunătăţirea participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii şi promovarea incluziunii sociale prin dezvoltarea structurilor şi activităţilor specifice economiei sociale, prin intermediul Centrelor Regionale de Resurse pentru Economia Socială', a precizat Luciana Zgripcea
Grupul ţintă al proiectului este format din 2.000 de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile. Dintre acestea, 1.000 de persoane sunt de etnie romă, 800 de persoane sunt persoane care trăiesc din venitul minim garantat, iar 200 sunt persoane cu dizabilităţi.
'Acest proiect se derulează în doua comunităţi Frânceşti - cursuri de viticultori şi Vaideeni - cursuri de pomicultori, pentru 100 de cetăţeni de etnie romă. S-au ales aceste meserii pentru că romii din aceste comunităţi lucrează îndeobşte în aceste domenii', a maia dăugat Zgripcea.
Potrivit reprezentantului romilor vâlceni, 50% dintre persoanele care compun grupul ţintă al proiectului sunt femei, iar 15% sunt persoane cu vârsta între 55 şi 64 de ani. Grupul ţintă este caracterizat de un nivel scăzut de educaţie, de informaţie, precum şi de un nivel scăzut al calificărilor pentru piaţa forţei de muncă.
Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Fondazione Giacomo Brodolini din Italia şi Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect social pentru persoane defavorizate lansat la Râmnicu Vâlcea Râmnicu Vâlcea, 3 mar /Agerpres/ - Un proiect social pentru incluziunea persoanelor defavorizate, derulat de Fundaţia 'Inimă pentru Inimă', a fost lansat joi la Râmnicu Vâlcea.
Patronatul Medicinei Integrative: 124 de persoane cu dizabilităţi aşteaptă reluarea plăţilor prin POSDRU Dintre cele 139 de persoane cu dizabilităţi care au urmat cursurile de formare profesională în cadrul unui proiect POSDRU cu finanţare europeană derulat de Patronatul Medicinei Integrative, doar 15 şi-au primit subvenţia cuvenită, ceilalţi 124 fiind în aşteptarea reluării plăţilor, a declarat, pentru...
Peste 900 de copii şi tineri cu dizabilităţi, ajutaţi să aibă acces la educaţie, locuri de muncă şi recuperare Peste 900 de copii şi tineri cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale au fost ajutaţi să aibă acces la educaţie şi locuri de muncă, precum şi la servicii de recuperare printr-un proiect desfăşurat în perioada 2010 - 2013 de World Vision Romania, proiect care a ajuns la final.
Finanţare europeană de circa 4 milioane euro pentru integrarea şi reabilitarea profesională a persoanelor cu dizabilităţi Bucureşti, 10 mar /Agerpres/ - Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU), cofinanţează cu aproximativ 4 milioane euro proiectul strategic 'ExcelNet' de înfiinţare a unei reţele de centre de excelenţă în furnizarea serviciilor de reabilitare şi...
Vâlcea: Proiect de recuperare de 4 milioane de euro pentru copii cu dizabilităţi Un număr de 50 de copii cu dizabilităţi din Râmnicu Vâlcea vor intra în următorii trei ani într-un program de recuperare medicală finanţat din fonduri europene în valoare de peste 3,9 milioane de euro.
Finanţare europeană de aproape 19,3 milioane lei pentru integrarea profesională a persoanelor cu dizabilităţi Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU), cofinanţează cu aproximativ 19,299 milioane lei construirea unei reţele de reabilitare şi integrare profesională a persoanelor cu dizabilităţi, proiect derulat de Asociaţia Handicapaţilor Somatici din...