Cele mai citite
 


Canabisul a devenit cel mai răspândit drog în Ungaria
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Canabisul a devenit în ultimii ani cel mai râspândit drog deopotrivă în rândul tinerilor şi al persoanelor mai în vârstă din Ungaria, relatează miercuri cotidianul Magyar Nemzet, preluat de MTI.
Cantitatea de droguri ilegale confiscată în 2009 a fost de două ori mai mare decât în anul precedent, scrie publicaţia, citând un sondaj recent al Centrului naţional de monitorizare a drogurilor. În 2007, 13,1% dintre elevii de liceu în vârstă de 16 ani au spus că au consumat substanţe derivate din canabis (marijuana şi haşiş) cel puţin o dată în viaţă, comparativ cu procentul de 4% înregistrat în urmă cu 12 ani.

Majoritatea consumatorilor tineri de canabis sunt bărbaţi şi locuiesc în Budapesta şi în alte mari oraşe. În grupa de vârstă 18-64 de ani, procentul consumatorilor de canabis este mai ridicat în rândul persoanelor calificate şi cu venituri ridicate care trăiesc în locuinţe peste medie în centre urbane.

Statisticile Centrului naţional de prevenire a dependenţei de droguri arată că un sfert dintre consumatorii de canabis sunt dependenţi de acest tip de droguri, iar 33% folosesc şi alte stupefiante.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Canabisul reprezintă 80% dintre capturile de droguri din Europa Canabisul reprezintă 80% dintre capturile de droguri din Europa iar internetul a căpătat un rol important în creşterea consumului de stupefiante, potrivit Raportului european 2014 privind drogurile publicat miercuri.
Alcool, tutun, canabis: Tinerii sunt mai vulnerabili în a dezvolta dependenţă Consumul de alcool, tutun şi canabis rămâne important în rândul adolescenţilor francezi şi induce o dependenţă cu atât mai mare cu cât aceştia încep mai devreme, notează, vineri, cotidianul francez Le Figaro.
ANA: Elevii consumă tot mai multe etnobotanice, potrivit Raportului ESPAD 2011 Elevii consumă din ce în ce mai mult etnobotanice, arată
Raport elaborat de OEDT: Un sfert dintre adulţii europeni au consumat droguri ilegale Cel puţin 85 de milioane de adulţi europeni au consumat un drog ilegal într-un anumit moment din viaţa lor, ceea ce înseamnă un sfert din populaţia adultă a Europei, relevă Raportul european privind drogurile elaborat de Observatorul European de Droguri şi Toxicomanie (OEDT) şi lansat marţi.
Arad: Mai mult de 26% dintre elevii arădeni sunt dispuşi să consume droguri Arad, 8 mar /Agerpres/ - Mai mult de 26% dintre elevii arădeni şi-au exprimat disponibilitatea de a consuma droguri, într-un sondaj de opinie referitor la cunoştinţele, atitudinile şi practicile asociate consumului de tutun, alcool şi droguri în rândul elevilor din municipiul Arad, efectuat recent de...
Canabisul este cel mai consumat drog în rândul studenţilor, potrivit unui studiu al ANA pe 2012 Canabisul este drogul cel mai consumat de studenţi, în proporţie de 20,9%, potrivit primului studiu de acest fel realizat în rândul studenţilor din opt centre universitare din România, în anul 2012, de către Agenţia Naţională Antidrog (ANA).