Cele mai citite
 


Zgomotul din trafic poate creşte riscul producerii de atac de cord /studiu/
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Zgomotul din trafic poate creşte riscul de atac de cord, potrivit unui studiu efectuat de cercetători danezi şi citat în ediţia de miercuri a cotidianului britanic Daily Mail.

Cele mai zgomotoase drumuri sunt legate de creşterea riscului unui atac de cord la persoanele cu vârstă medie şi la cele vârstnice.

Cercetătorii afirmă că riscul este scăzut la tineri, dar zgomotul străzii ar putea fi responsabil de unul din cinci atacuri de cord în rândul pensionarilor.

Potrivit studiului, pentru fiecare zece decibeli în plus riscul de atac de cord creşte cu 14%, iar pentru persoanele cu vârsta de 65 de ani şi peste riscul creşte cu 27%.

Când zgomotul depăşeşte 60 de decibeli , riscul de atac de cord este în creştere, potrivit unui raport publicat în European Heart Journal.

Studiul danez a fost efectuat pe un eşantion de 51.485 de voluntari, cu vârsta cuprinsă între 50 şi 64 de ani, timp de aproximativ 10 ani. Dintre aceştia, un total de 1.881 de persoane au suferit un atac de cord.

Participanţii au fost expuşi la diferite niveluri de zgomot, între 40 şi 82 de decibeli. Într-un oraş mare, nivelul tipic de zgomot poate fi de 50-55 de decibeli, comparativ cu 60-70 pentru persoanele care locuiesc în apropierea aeroportului.

Doctorul Mette Sørensen a afirmat că atacurile de cord au fost probabil cauzate de zgomotul din timpul nopţii, ce a provocat o creştere a hormonului de stres şi a tensiunii arteriale.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Exerciţiile fizice în exces după un atac de cord cresc riscul de deces (studiu) Exerciţiile fizice în exces după un atac de cord cresc riscul de deces, relevă un studiu american publicat marţi în revista Mayo Clinica Proceedings. Autorii subliniază că cercetarea a fost realizată în rândul supravieţuitorilor unui atac de cord şi rezultatele nu se pot aplica la populaţia generală...
Femeile cu muncă stresantă prezintă cu 40% mai multe riscuri de boli cardiovasculare Femeile care depun o muncă stresantă prezintă cu 40% mai multe riscuri de a suferi un atac de cord, cerebral sau de a fi operate pentru a se deschide o arteră obstrucţionată în comparaţie cu femeile a căror activitate este mai satisfăcătoare, potrivit unui studiu publicat duminică, informează AFP.
Spray nazal, care va preveni atacurile de cord, peste cinci ani în farmacii O echipă de cercetători de la Lund University din Suedia a realizat un progres major în prevenirea atacurilor de cord prin descoperirea unui vaccin care poate preveni aceste atacuri, graţie reducerii drastice de grăsimi în artere, potrivit portalului Digital Journal.
Metodă revoluţionară ce va duce la salvarea persoanelor care au suferit un atac de cord Oamenii de ştiinţă israelieni au făcut un prim pas într-o nouă metodă revoluţionară de tratament regenerativ, reuşind să transforme celulele pielii persoanelor, care au suferit un atac de cord, în celule complet noi pentru muşchiul lor cardiac, informează The Guardian.
Programul prelungit de muncă sporeşte riscul de boli cardiovasculare Cei care muncesc peste 11 ore pe zi, în locul programului obişnuit de la 9 la 5, prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de inimă, avertizează experţi britanici citaţi marţi de BBC.
Relaţiile sexuale, riscante pentru bărbaţii mai în vârstă, dar benefice pentru sănătatea femeilor (studiu) Relaţiile sexuale frecvente şi satisfăcătoare cresc riscul de atac de cord la bărbaţii mai în vârstă, dar sunt, în schimb, benefice pentru sănătatea femeilor în vârstă, relevă un studiu publicat marţi, cel mai amplu realizat vreodată pe această temă, scrie France Presse.