Cele mai citite
 


Harghita: Peste 10.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei sezoniere
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 10.507 persoane s-au vaccinat împotriva gripei în acest sezon, interesul fiind mai mare decât în alţi ani.
Au avut prioritate bolnavii cronic, femeile însărcinate, medicii şi cadrele sanitare, persoanele internate în instituţiile de ocrotire şi persoanele de peste 65 de ani, a precizat miercuri medicul-şef de la Departamentul de Supraveghere a Sănătăţii Publice, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Cornelia Miron.
Chiar dacă interesul a fost mai mare decât în alţi ani, la medicii de familie mai sunt aproape 2.400 de doze de vaccin şi oricine doreşte să se imunizeze poate solicita acest lucru.
Dr. Cornelia Miron a mai spus că numărul de viroze şi pneumonii se încadrează în aşteptările pentru această perioadă a anului.
În ultima săptămână medicii de familie harghiteni au raportat 916 infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care 25 au necesitat spitalizare şi 199 de pneumonii, cu 22 de internări.
În Harghita nu s-a înregistrat în acest sezon nici un caz de gripă sezonieră sau de infectare cu virusul AH1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Cele mai multe cazuri de viroze şi pneumonii din acest sezon Miercurea Ciuc, 2 mar /Agerpres/ - Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii a crescut semnificativ, în ultima săptămână, în Harghita, şi se situează la cel mai înalt nivel din acest sezon.
Harghita: Numărul de viroze şi pneumonii, aproape dublu faţă de săptămâna precedentă Miercurea Ciuc, 11 dec/Agerpres/- Numărul cazurilor de viroze şi pneumonii înregistrate în judeţul Harghita este aproape dublu faţă de cel raportat în săptămâna precedentă, arată datele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita.
Harghita: Număr crescut de viroze şi pneumonii; unele secţii ale Spitalului Judeţean sunt supraaglomerate Numărul virozelor şi al pneumoniilor este în creştere în Harghita faţă de săptămâna precedentă, unele secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă fiind supraaglomerate.
Harghita: Uşoară creştere a numărului de viroze; se aşteaptă sosirea vaccinului antigripal Numărul virozelor respiratorii este în creştere în Harghita, pe fondul răcirii vremii, autorităţile sanitare aşteptând sosirea în judeţ a dozelor de vaccin antigripal solicitate.
Harghita: Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii înregistrate la medicii de familie din Harghita este în scădere faţă de săptămâna trecută.
Harghita: Numărul infecţiilor respiratorii, în scădere Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii înregistrate la medicii de familie din Harghita este în scădere faţă de săptămâna trecută.