Cele mai citite
 


Botoşani: Spitalul Judeţean refuză reangajarea unui salariat, în ciuda a patru hotărâri judecătoreşti
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani, medicul Ovidiu Mimor, este acuzat că refuză să aplice patru hotărâri judecătoreşti privind reangajarea unui salariat.
Fostul şef al Serviciului Resurse Umane, Normare, Organizare, Salarizare din cadrul Spitalului Judeţean, Selian Aivăncesei, a obţinut în luna ianuarie o hotărâre judecătorească în baza căreia instanţa 'obligă pârâtul Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani să reintegreze reclamantul pe postul deţinut anterior emiterii deciziilor, respectiv pe postul de şef serviciu resurse umane'.
Tribunalul Botoşani îşi motivează decizia arătând că 'numitul Aivăncesei Stelian a fost concediat nelegal de trei ori', dar şi că 'decizia de concediere a fost emisă în scop şicanator, tocmai pentru a-l împiedica pe reclamant să-şi desfăşoare raporturile de muncă în baza contractului declarat valabil prin trei sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile'.
De altfel, instanţa susţine şi faptul că, 'prin atitudinea adoptată, angajatorul a produs un prejudiciu moral angajatului', acordându-i lui Aivăncesei despăgubiri morale de 1.000 de lei.
Imediat după ce a intrat în posesia hotărârii judecătoreşti, care este executorie, şeful Serviciului Resurse Umane s-a prezentat la serviciu, însă managerul spitalului l-a trimis acasă pe motiv că 'va primi răspuns scris la domiciliu'.
'De aici încolo am să mă prezint la serviciu şi să nu-şi bată joc de mine absolut nimeni. În temeiul legii, vin zi de zi aici. Că nu mă va plăti, asta e altceva. Este treaba lor, pentru că sunt obişnuiţi să-şi bată joc de sentinţe, de legislaţia care există în România în momentul de faţă', a afirmat Aivăncesei.
De partea cealaltă, managerul Ovidiu Mimor susţine că termenul de aplicare a hotărârii judecătoreşti este de 15 zile.
'Codul Muncii îmi permite ca în termen de 15 zile de la data depunerii cererii să-i dau un răspuns în scris, lucru pe care îl va primi în termen legal', a afirmat Mimor, adăugând că îl va reintegra în muncă pe Aivăncesei.
Potrivit lui Mimor, celelalte trei hotărâri judecătoreşti au fost emise în timpul mandatului fostului manager, Cornel Enache.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati', condamnat să plătească daune morale unui angajat Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani a fost condamnat la plata unor daune morale de 30.000 de lei, într-un dosar privind concedierea ilegală a unui salariat.
Botoşani: Spitalul Judeţean Mavromati, obligat pentru a patra oară de instanţă să reangajeze un salariat Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a fost obligat la plata unor daune morale de 30.000 de lei unui angajat, care a fost concediat ilegal de patru ori în mai puţin de doi ani. Magistraţii Tribunalului Botoşani au decis, miercuri, că deciziile de concediere ale fostului şef al Serviciului...
Botoşani: Plan de reorganizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, 14 mai /Agerpres/- Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani urmează să fie supus, în perioada următoare, unui proces de reorganizare care presupune inclusiv concedierea de personal, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu.
Botoşani: Grevă de avertisment în Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Peste 1.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani participă, miercuri, la o grevă de avertisment în semn de protest faţă de inechităţile din sistemul sanitar, a declarat, pentru AGERPRES, liderul sindical din spital, Lia Temciuc.
Botoşani: Angajat al Spitalului Judeţean 'Mavromati', concediat a cincea oară Un angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a fost concediat pentru a cincea oară în mai puţin de trei ani.
Botoşani: Protest spontan la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Aproximativ 40 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt, vineri dimineaţă, munca, protestând în biroul managerului unităţii faţă de neacordarea, de patru luni, a tichetelor de masă.