Cele mai citite
 


Vâlcea: Spitalele din Bălceşti şi Brezoi ar putea fi transformate în policlinici
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din Brezoi şi Bălceşti ar putea fi transformate în policlinici sau cămine de bătrâni, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, dr. Maria Murăruş, directorul DSP Vâlcea.
'Este vorba de nişte propuneri cu privire la eficientizarea celor două spitale, pornind de la Ordinul Ministerul Sănătăţii cu privire la eficientizarea activităţii în unităţile medicale cu mai puţin de o sută de paturi. Mai ales că pe site-ul ministerului a apărut o listă cu spitalele categorisite în funcţie de competenţă, iar pe acea listă nu se mai regăseau cele cu mai puţin de 100 de paturi, aici fiind şi cazul celor de la Brezoi şi Bălceşti', a precizat Murăruş.
Directorul DSP Vâlcea susţine că în niciun caz unităţile medicale nu se vor închide, însă li se va schimba destinaţia. Mai precis, vor fi transformate în ambulatorii de specialitate, policlinici sau cămine de bătrâni.
Pe de altă parte, Consiliul Judeţean nu este de acord cu efectuarea nici unei modificări asupra celor două spitale.
''Nu se justifică desfiinţarea, având în vedere că în ambele zone există o populaţie foarte mare. Mai mult, ambele sunt incluse în proiecte cu finanţare europeană de modernizare şi dezvoltare', a precizat Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea.
Spitalul din Bălceşti are 55 de paturi, iar cel din Brezoi 65 de paturi. Din vara lui 2010 cele două unităţi medicale au fost preluate de administraţiile publice ale celor două oraşe.
În afara acestor două spitale mai există alte 6 unităţi sanitare în judeţul Vâlcea, cu un număr de peste 100 de paturi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Edilii din Băleşti şi Brezoi se opun transformării spitalelor din subordine în cămine de bătrâni Primarii din Brezoi şi din Bălceşti au declarat că se opun transformării unităţilor sanitare din subordine în cămine de bătrâni.
Ministerul Sănătăţii a aprobat o investiţie de 4,3 milioane pentru reabilitarea Spitalului TBC din Vâlcea Ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu a aprobat investiţia de aproximativ 4,3 milioane lei necesară reabilitării şi modernizării Spitalului de de pneumoftiziologie 'Constantin Anastasatu', a declarat marţi pentru AGERPRES, senatorul liberal, Daniel Niţu.
Vâlcea: Preşedintele Consiliul Judeţean declară că nu a primit fonduri pentru serviciile medicale din judeţ Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, a declarat miercuri pentru AGERPRES că nu a primit fonduri pentru acoperirea cheltuielilor la medicamente şi servicii medicale ale spitalelor din judeţ.
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Vâlcea: Două proiecte cu finanţare europeană, prelungite până la sfârşitul anului Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a prelungit perioada de implementare a două proiete europene iniţiate de Consiliul Judeţean Vâlcea, se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES de către preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.
Vâlcea: CL Bălceşti şi CJ susţin că vor da Ministerul Sănătăţii în judecată Reprezentanţii Consiliului Local din Bălceşti şi Consiliului Judeţean Vâlcea au declarat marţi pentru AGERPRES că vor contesta HG 212/2011 cu privire la transformarea spitalului din localitate în cămin de bătrâni.