Cele mai citite
 


În sectorul 2 continuă evaluarea persoanelor cu handicap
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria sectorului 2 continuă în această perioadă evaluarea persoanelor cu handicap şi anunţă că a înregistrat deja, în primele săptămâni din 2011, aproximativ 200 de dosare pentru evaluarea persoanelor adulte cu handicap revizuibil.
Certificatele sunt obligatorii pentru obţinerea facilităţilor prevăzute de lege, respectiv legitimaţii gratuite pe mijloacele de transport în comun, ajutoare financiare, însoţitori etc., precizează un comunicat al Primăriei sectorului 2 dat publicităţii miercuri.
Numai în sectorul 2 sunt circa 8.600 de persoane care sunt încadrate în diferite grade de handicap.
Înregistrarea dosarului în vederea încadrării unei persoane într-un grad de handicap se face de luni până joi între orele 8.30 - 16.30 şi vineri între orele 8.30 - 14.00 la Secretariatul Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulţi Sector 2, situat în Calea Moşilor nr. 229.
Comisia de evaluare se întruneşte de trei ori pe săptămână, începând cu ora 14.00, în funcţie de afecţiunea dominantă care a generat handicapul, astfel: marţi - psihiatrie; miercuri - boli interne; joi - oftalmologie, neurologie şi ortopedie.
Comisia are în componenţă un medic expert, un medic de familie, un psiholog, un asistent social şi un reprezentant desemnat de organizaţiile neguvernamentale autorizate care desfăşoară activităţi în beneficiul persoanelor cu handicap.
Potrivit legislaţiei în vigoare, posesorii de certificate de handicap temporar pentru care comisia de evaluare a stabilit revizuirea situaţiei medicale, sunt obligaţi ca anual să fie consultaţi de medici de specialitate, pentru reînnoirea documentelor care le atestă gradul de incapacitate. Refuzarea efectuării controlului şi neprezentarea la termenul stabilit de comisia de evaluare, duce la pierderea drepturilor ce li se cuvin.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Primăria sectorului 2 Certificate de încadrare în grad de handicap pentru persoanele adulte cu dizabilităţi din sectorul 2
Persoanele adulte cu dizabilităţi, verificate de Comisia de specialitate a Primăriei Sectorului 2 Peste 2.100 de persoane care au solicitat încadrarea într-un grad de handicap au fost evaluate până în momentul de faţă în vederea analizării de către Comisia de Evaluare din cadrul Primăriei Sectorului 2, a anunţat luni un comunicat de presă al administraţiei locale.
Comunicat al Primăriei Sectorului 2 Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 2 intervine în cazul unui bărbat de 350 de kg
Mariana Câmpeanu: Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor cu Handicap va lucra pe noua procedură de evaluare din septembrie Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu, a declarat joi, la o conferinţă de presă, că în luna septembrie Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor cu Handicap, pentru cazurile din judeţul Sibiu, va începe să lucreze pe noua procedură de evaluare.
Dosarul certificatelor de handicap: Mita consta în bani, dar şi în parfumuri, bibelouri, genţi sau carne Fostul preşedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, Viorica Oniga, primea ca mită pentru eliberarea în mod fraudulos a unor certificate de încadrare în grad de handicap sume de bani, dar şi cadouri constând în parfumuri, băuturi alcoolice, bibelouri, genţi de damă, precum...
8,2 milioane de euro, fraudă cu certificate false de handicap, în patru ani, numai în Sibiu Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale /MMFPS/ a reevaluat 1.057 de persoane din judeţul Sibiu (nord-vest de Bucureşti) bănuite că ar deţine certificate false de handicap şi doar 140 dintre acestea aveau, într-adevăr...