Cele mai citite
 


Ţigările electrice ar putea fi interzise la New York
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pentru mulţi trecerea la ţigările electrice (sau electronice) constituie un pas necesar în procesul de renunţare la fumat, însă există şi din ce în ce mai mulţi critici care avertizează că impactul acestui tip de dispozitive asupra sănătăţii nu este cunoscut suficient, iar statul New York ar putea să interzică folosirea acestor ţigări, conform unui material publicat de Daily Mail.
Ţigareta electrică (sau electronică) funcţionează exact ca o ţigaretă normală, cu deosebirea că în loc să ardă şi să emane fum, aceasta vaporizează nişte cartuşe de nicotină cu care este încărcată. Nicotina ajunge în plămâni însă nu este însoţită şi de fumul care conţine o serie de toxine precum monoxidul de carbon şi gudronul, ce pot provoca apariţia cancerului. Cartuşele cu nicotină pentru acest fel de ţigări sunt oferite în diverse concentraţii şi cu diferite arome.

Adepţii acestor ţigări susţin că oferă un ajutor extrem de important celor care doresc să se lase de fumat şi în plus oferă senzaţia de a fuma o ţigară, fără substanţele nocive aflate în ţigările normale.

De această părere sunt şi oamenii de ştiinţă de la University of California, din Berkeley, care au studiat dispozitivul şi au ajuns la concluzia că 'ţigările electronice oferă noi speranţe în lupta împotriva mortalităţii provocate de tabagism'.

Opozanţii acestor dispozitive susţin că fumătorii sunt chemaţi să-şi înlocuiască un viciu cu alt viciu şi că posibilele efecte ale acestor aparate care vaporizează nicotina asupra organismului uman nu au fost studiate suficient.

Dr Edward Langston, din cadrul Asociaţiei Medicale Americane, a subliniat capacitatea adictivă a acestor dispozitive şi a adăugat că acestea conţin şi o serie de toxine care afectează sănătatea.

'Faptul că sunt prezentate cu diferite arome de fructe sau dulciuri le face şi mai periculoase pentru că pot provoca dependenţă de nicotină în rândul tinerilor şi în special al adolescenţilor', susţine el.

În acest context autorităţile din New York au anunţat că iau în considerare interzicerea folosirii ţigărilor electronice, conform publicaţiei britanice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum renuntam la fumat? – partea 1 Mai mult de jumatate din pacientii care imi intra pe usa sunt fumatori, iar din acestia o treime sunt obezi, alta treime sufera de boli cardiovasculare si cealalta parte de boli digestive. 60% din pacientele abia intrate la menopauza au osteoporoza si sunt fumatoare. Primul meu sfat logic si de...
SUA pregăteşte cea mai dură campanie antitutun din ultimii 25 de ani Vor fi eliminate aşa-numitele denumiri 'light', 'soft', 'scăzut în nicotină' şi vor fi interzise ţările cu gust de fructe, dulciuri, mirodenii sau alte arome îmbietoare şi vor fi plasate imagini cutremurătoare pe toate pachetele de ţigări, notează joi ziarul ABC.
Consumul de acizi graşi Omega 3 'reduce semnificativ' dependenţa de nicotină (studiu) Consumul de acizi graşi Omega 3 "reduce semnificativ" dependenţa de nicotină şi numărul de ţigări fumate zilnic, potrivit unui studiu elaborat la Universitatea israeliană din Haifa, publicat luni, informează EFE.
Cum renuntam la fumat? – partea a 3 a - Studiu si recomandari privind renuntarea la fumat In SUA , la Centrul Medical al Universitatii Duke, s-a desfasurat un studiu efectuat pe un numar mare de subiecti, care a avut drept scop identificarea cauzelor care duc la cresterea in greutate a celor care se lasa de fumat. Rezultatele lor sunt in prezent folosite in toata lumea de medicii si...
New Yorkul interzice comercializarea de ţigări pentru persoane sub 21 de ani: Un răspuns greşit la o problemă serioasă Autorităţile oraşului american New York au ridicat de la 18 la 21 de ani vârsta legală pentru cumpărarea de ţigări. Se speră că această măsură va reduce cu 55% tabagismul în rândul persoanelor cu vârste între 18 şi 20 de ani. Este aceasta o bună soluţie? În opinia lui Michel Lejoyeux, psihoterapeut ...
Ţigara electronică este dăunătoare şi periculoasă (studiu) Ţigara electronică este dăunătoare şi provoacă dependenţă, la fel ca ţigara obişnuită, se arată într-un studiu desfăşurat de cercetători ai Institutului olandez pentru Sănătate şi Mediu, menţionat joi în cotidianul Het Algemeen Dagblad şi preluat de agenţia Belga.