Cele mai citite
 


Medicul Tudor Ciuhodaru: Am respectat cu stricteţe prevederile Codului de Deontologie Medicală
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul Tudor Ciuhodaru susţine că a respectat cu stricteţe prevederile Codului de Deontologie Medicală atunci când a discutat la telefon, în calitate de medic al Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe, cu medicul Stoica de la SMURD Iaşi, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.
Invocând două articole din Codul de Deontologie Medicală al Colegiului Medicilor din România, Tudor Ciuhodaru afirmă, în document, că 'sănătatea omului este ţelul suprem al actului medical', iar 'în exercitarea profesiei sale, medicul acordă prioritate intereselor pacientului, care primează asupra oricăror alte interese'.
În ceea ce priveşte împrejurările în care a avut loc incidentul cu dr. Stoica, dr Ciuhodaru a ţinut să precizeze că într-o unitate de urgenţă activitatea medicală în urgenţă nu este deloc uşoară, se lucrează în tensiune, cu rapiditate şi în condiţii de stres, 'motiv pentru care consider că prioritatea maximă este viaţa şi sănătatea pacientului'.
Cât despre vinovăţia sa, Tudor Ciuhodaru susţine că epitetul 'dobitoc' folosit în timpul convorbirii telefonice cu dr. Stoica de la SMURD a fost o întrebare retorică şi nu adresată în mod direct medicului interlocutor, fapt care este evident analizând convorbirea.
'Întrebarea aşa-zis jignitoare este o întrebare pur retorică, nu se adresează unei anumite persoane, şi izvorăşte din nenumăratele gafe de coordonare şi situaţii de ignorare cu bună ştiinţă a protocoalelor stabilite de DSP Iaşi cu intenţia de a ameliora asistenţa în prespital a pacienţilor. (...) Consider că nu s-a făcut nicio încălcare a codului deontologic, dat fiind faptul că afirmaţiile retorice au fost făcute la telefon, numai persoanei în cauză. Ambele articole din cod se referă la răspândirea de comentarii, la blamarea şi defăimarea colegilor faţă de terţi. (...) Din punct de vedere deontologic, în acest caz nu este vorba de o încălcare a normelor, atâta timp cât a fost vorba de o întrebare retorică şi nu de o adresare directă', se precizează în documentul remis presei.
Ciuhodaru susţine că cele cinci luni care s-au scurs de la incident şi până la depunerea sesizării către conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi sunt de natură 'să arate mai mult reaua credinţă a petentului decât o anumită gravitate a faptei', întrucât înainte de a face această sesizare, medicul în cauză ar fi trebuit să i se adreseze mai întâi, în vederea lămuririi situaţiei.
Reacţia dr. Tudor Ciuhodaru vine la o zi după ce conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă a anunţat că 'dr. Tudor Ciuhodaru a fost sancţionat cu avertisment scris, întrucât a folosit un limbaj neadecvat, încălcând prevederile regulamentului intern al spitalului'.
Decizia a fost luată după ce un grup de 19 medici şi 18 asistenţi medicali ai SMURD Iaşi au depus un memoriu în care arătau că, pe 22 septembrie 2010, în cadrul unei convorbiri telefonice cu medicul Stoica, aflat în Dispeceratul de Urgenţă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, dr.Tudor Ciuhodaru a folosit cuvinte precum 'dobitoc' şi 'incompetent'.
Conform sursei citate, medicul Stoica îl informase pe Ciuhodaru că un echipaj al elicopterului SMURD transporta o mamă în stare critică care suferise arsuri grave şi pe copilul acesteia.
În replică, dr. Tudor Ciuhodaru afirma că este ţinta unor atacuri şi presiuni politice lansate odată cu intrarea sa în PC, cât şi a deselor apeluri lansate de el pentru finalizarea lucrărilor imobilului din curtea Spitalului de Urgenţe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicul Tudor Ciuhodaru, sancţionat cu avertisment scris de conducerea Spitalului de Urgenţe din Iaşi Iaşi, 25 ian /Agerpres/ - Medicul Tudor Ciuhodaru de la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi a fost sancţionat cu avertisment scris de conducerea instituţiei medicale, pentru limbajul folosit de acesta la adresa unui medic de la ISU Iaşi.
Iaşi: Spitalul Clinic de Urgenţe Sf Ioan, chemat în instanţă de Tudor Ciuhodaru Medicul deputat Tudor Ciuhodaru a dat în judecată conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, la câteva săptămâni după ce a primit un avertisment din partea acesteia că a jignit un medic de la SMURD.
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Iaşi: Conducerea Spitalului de Urgenţe 'Sf Ioan' îi impută medicului Tudor Ciuhodaru suma de 30.000 lei Iaşi, 10 ian /Agerpres/ - Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' îi impută doctorului Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor o sumă de aproape 30.000 de lei şi îl acuză că ar fi semnat fişe de pontaj din care ar rezulta că medicul a fost prezent în acelaşi timp şi la...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea elicoptere SMURD în fiecare regiune de dezvoltare Deputatul PC Tudor Ciuhodaru a declarat, duminică, presei, că vrea ca în fiecare regiune de dezvoltare a României să existe un elicopter SMURD, mai ales că în urma desfiinţării şi comasării spitalelor transportul rapid către Unităţile de Primire a Urgenţelor este esenţială pentru supravieţuirea bolnavilor...