Cele mai citite
 


Deputatul Liana Dumitrescu este în stare foarte gravă
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Spitalului de Urgenţă 'Elias' prof. dr. Doina Dimulescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că starea deputatului Liana Dumitrescu este extrem de gravă.
Ea a fost internată în stare extrem de gravă ca urmare a unei boli acute vasculare cerebrale cu evoluţie foarte rapidă, de câteva ore, ceea ce a făcut imposbil transferul în altă clinică.
'Tot ceea ce s-a făcut este conform protocoalelor şi ghidurilor internaţionale confirmate de specialiştii din ţară şi din străinătate. Toate consultaţiile sunt consemnate în foaia de observaţie, dosarul său medical având 150 de pagini. Confirmarea naturii bolii s-a făcut prin investigaţii în afara spitalului, în ţară, şi în străinătate', a explicat Doina Dimulescu.
Oficialul Elias a subliniat că a dorit să facă aceste precizări pentru că, în presă, au apărut acuzaţii extrem de grave la adresa personalului medical care o îngrijeşte.
Dosarul medical a fost pus la dispoziţia mamei Lianei Dumitrescu după ce a fost completat. 'Înţelegem reacţiile mamei. Orice om acceptă greu o astfel de situaţie când un copil la 38 de ani se poate prăpădi de o boală extrem de gravă. Atitudinea mamei este de înţeles', a spus prof. dr. Doina Dimulescu.
Ea a menţionat că Liana Dumitrescu este în stare foarte gravă cu susţinerea funcţiilor vitale.
Preşedintele Societăţii Române de Neurologie, prof. dr. Ovidiu Băjenaru, a afirmat că, de-a lungul carierei sale, de peste 30 de ani, a întâlnit numai patru sau cinci astfel de cazuri.
Ovidiu Băjenaru a spus că se întâmplă să apără astfel de cazuri cu o evoluţie atât de neprevăzută sub tratament.
Prof. Băjenaru a subliniat că diagnosticul a fost corect ca şi tratamentul instituit, confirmate şi în străinătate.
Deputatul Liana Dumitrescu a suferit, pe data de 20 ianuarie, o intervenţie neurochirurgicală, la Spitalul Elias din Capitală.
Liana Dumitrescu este născută pe 20 ianuarie 1973 şi reprezintă în Parlament minoritatea macedoneană din România.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă Deputatul Liana Dumitrescu a încetat, joi, din viaţă la ora 9,30, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Valentin Calu.
Mureş: Plecarea asistenţilor medicali în străinătate afectează SCJU; deficitul de personal este de 16% Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că plecarea asistenţilor medicali în străinătate afectează activitatea spitalului, deficitul total de personal fiind de 16%.
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
Investigaţii în premieră naţională la Clinica de Radiologie şi Imagistică Medicală Târgu Mureş Şeful Clinicii de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, profesor Mircea Buruian, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că la centrul medical vor fi realizate în curând investigaţii în premieră naţională, după ce a fost dotat cu cel mai...
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu: Lipsa personalului, una din marile probleme ale instituţiei Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Elena Dinu, a declarat miercuri la o conferinţă de presă că lipsa personalului este una din marile probleme ale instituţiei şi a afirmat că este nevoie de modificarea Legii rezidenţiatului în Parlament, precizând că actuala lege nu ajută spitalele.
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...