Cele mai citite
 


Satu Mare: Măsuri speciale la Spitalul Judeţean, după o suspiciune de gripă nouă
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O serie de măsuri speciale au fost luate la Spitalul Judeţean (SJ) Satu Mare, după ce a fost internat un bărbat suspect de infectare cu AH1N1.
Conform unui comunicat de presă al SJ Satu Mare, transmis miercuri AGERPRES, un bărbat de 36 de ani, care a efectuat mai multe călătorii în străinătate, se află internat la secţia de terapie intensivă, fiind suspect de gripă nouă, întrucât a fost tratat pentru bronhopneumonie, iar starea lui s-a înrăutăţit. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice şi trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru a se vedea dacă se confirmă sau nu virusul.
Pentru a proteja populaţia de o eventuală răspândire a virusului, conducerea SJ a luat o serie măsuri, cum ar fi accesul vizitatorilor doar între orele 14,00 - 17,00, cu excepţia secţiilor Neonatologie, Terapie Intensivă, Chirurgie Pediatrică, Pediatrie, Obstetrică, unde vizitele nu sunt permise, fiecare pacient poate fi vizitat de cel mult unu-doi aparţinători, iar durata vizitei se limitează la maximum 30 de minute.
Totodată, la intrarea în spital, la garderoba spitalului, fiecare vizitator va primi echipament de protecţie, respectiv mască şi papuci.
Măsurile trebuie respectate în toate cele trei corpuri ale spitalului, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Suspiciune de gripă nouă O femeie, de 34 ani, din Tecuci, a fost internată, miercuri, în stare gravă, în secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, cu sindrom respirator acut, afecţiune provocată de un virus gripal agresiv, posibil chiar cel al gripei noi A/H1N1, a declarat,...
Satu Mare: Un copil de un an a murit din cauza gripei noi Un copil de un an şi două luni din judeţul Satu Mare a murit la o clinică din Cluj infectat cu AH1N1 iar un bărbat de 36 de ani se află internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean (SJ) Satu Mare.
Satu Mare: Suspiciunea de gripă nouă nu se confirmă Femeia internată în stare gravă la Spitalul Judeţean (SJ) Satu Mare nu este infectată cu virusul AH1N1, arată rezultatul analizei probelor biologice efectuate la Institutului Naţional Cantacuzino.
Iaşi: Bărbat diagnosticat cu gripă nouă, internat la terapie intensivă Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au anunţat, miercuri, existenţa primului caz de gripă nouă înregistrat în judeţ de la începutul anului.
Al doilea caz de gripă nouă, confirmat la Satu Mare Al doilea caz de gripă nouă a fost confirmat joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, pacientul fiind izolat.
Suceava: Încă şase cazuri de gripă nouă în judeţ Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat prezenţa virusului pandemic în cazul a încă şase persoane din judeţul Suceava, una dintre acestea fiind internată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava.