Cele mai citite
 


Obligativitatea folosirii anvelopelor de iarnă şi cardurile de călătorii pentru pensionari, în atenţia Guvernului
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul ar putea adopta, miercuri, reglementări privind obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă în sezonul rece, precum şi privind introducerea de carduri electronice pentru facilităţile oferite pensionarilor, veteranilor şi văduvelor de război la transportul public, conform informaţiei de presă referitoare la agenda de lucru a Executivului.
Proiectul de ordonanţă privind obligativitatea echipării maşinilor cu anvelope de iarnă se referă la toate categoriile de autovehicule. În cazul vehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al celor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune se prevede obligativitatea echipării cu anvelope de iarnă sau cu lanţuri antiderapante, în sezonul rece.
Conducătorii vehiculelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarnă în sezonul rece vor fi penalizaţi cu 9 până la 20 de puncte amendă şi reţinerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare al maşinii.
Amenzile pentru nerespectarea legii sunt între 400 şi 2.000 de lei, potrivit proiectului. Introducerea obligativităţii echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă va aduce la bugetul de stat, numai din TVA, circa 450 milioane de euro, potrivit Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
Dacă proiectul de ordonanţă de urgenţă privind obligativitatea echipării cu anvelope de iarnă a autovehiculelor va fi adoptat, atunci peste 4,28 milioane autovehicule vor trebui să fie echipate, iar costul va ajunge la 1,85 miliarde euro pentru autovehiculele aparţinând populaţiei, alte 28 milioane de euro urmând să fie cheltuite pentru echiparea celor circa 70.000 de maşini aparţinând instituţiilor statului.
Numai din TVA încasată, la bugetul de stat vor fi înregistrate venituri de 445 milioane euro.
De asemenea, Executivul ar putea adopta, în şedinţa de miercuri, o ordonanţă privind introducerea cardurilor electronice în locul taloanelor sau tichetelor de călătorie destinate pensionarilor, veteranilor şi văduvelor de război, în transportul public.
Legitimaţiile tip card cu cip de memorie vor avea inscripţionate numele şi prenumele, precum şi codul numeric personal al titularului.
Introducerea acestor carduri implică şi echiparea autobuzelor şi autocarelor de transport public interjudeţean cu aparate de taxat electronice fiscale, cu posibilitate de transmitere a datelor on-line, se mai arată în proiectul de ordonanţă simplă iniţiat de Ministerul Transporturilor.
Totodată, titularii cardurilor vor avea obligativitatea de a le valida atât la urcare, cât şi la coborârea din autovehicul, iar şoferii vor avea posibilitatea de a verifica dacă legitimaţiile de călătorie respective sunt folosite de titulari, se mai arată în proiect.
Reglementările urmăresc reducerea nivelului fraudei şi a utilizării abuzive a gratuităţilor la serviciile de transport public.
Tot în şedinţa de miercuri Guvernul ar putea adopta şi un proiect de hotărâre privind medicii rezidenţi.
Potrivit proiectului iniţiat de Ministerul Sănătăţii, medicii tineri vor avea posibilitatea de a se angaja într-o unitate sanitară, chiar dacă nu au promovat concursul de rezidenţiat.
Absolvenţii facultăţilor de medicină, începând cu promoţia 2005, vor primi competenţe de practică limitate, chiar dacă nu au promovat concursul de rezidenţiat.
În prezent, medicul care finalizează cursurile universitare nu poate fi angajat în sistemul sanitar decât cel mult de către una dintre firmele care activează în industrie, în vederea promovării produselor medicale.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, proiectul va da posibilitatea tinerilor absolvenţi să fie încadraţi în unităţile sanitare publice sau private, inclusiv în cabinetele medicilor de familie, pentru a sprijini activitatea de asistenţă medicală din aceste unităţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.