Cele mai citite
 


Galaţi: Patru secţii reabilitate şi modernizate la Spitalul Judeţean de Urgenţă
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru secţii importante ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi au fost reabilitate şi modernizate cu bani proveniţi din programe europene şi din bugetul Consiliului Judeţean, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.
El a participat la inaugurarea secţiilor chirurgie 1 şi 2, unde programul de reabilitare şi modernizare s-a încheiat, motiv pentru care cele două secţii au fost sfinţite.
La ambele secţii procesul de reabilitare a început în octombrie 2009 şi s-a finalizat în luna decembrie a anului trecut, alocarea financiară totală fiind de peste 1.800.000 lei, bani proveniţi din bugetul CJ Galaţi.
În vara lui 2010 s-a finalizat şi modernizarea secţiei 3 chirurgie, suma alocată fiind de aproape 80.000 lei.
Chebac a spus că au mai fost reabilitate alte două secţii importante din spital, cea de obstetrică-ginecologie şi cea de urologie, la prima valoarea investiţiilor ridicându-se la 850.000 lei, iar la cea de-a doua la 400.000 lei, bani proveniţi tot din bugetul CJ.
În acest an, lucrările de modernizare şi reabilitare vor continua la secţiile de balneofizioterapie, arşi şi ambulatoriul de specialitate.
La secţia de balneofizioterapie, reabilitarea a început în noiembrie 2010 şi se va termina în octombrie 2011. Pentru executarea lucrărilor s-au achitat până acum 160.000 lei, restul sumei care trebuie achitată până la finalizarea lucrărilor fiind de 650.000 lei, din care deja s-au plătit 200.000 lei.
Pentru Ambulatoriul de Specialitate, care beneficiază de un program european în valoare totală de 3,7 milioane euro, reabilitarea a început în noiembrie 2010 şi se va finaliza anul acesta. Din suma totală, dotările cu aparatură reprezintă 1,8 milioane euro, diferenţa reprezentând reabilitarea.
Cât priveşte secţia arşi, CJ a alocat 350.000 lei, proiectarea începând în luna februarie, iar finalizarea reabilitării şi modernizării urmând a se face în termen de cinci luni.
Chebac a declarat că, în acest an, CJ va aloca pentru sistemul sanitar judeţean suma de 9.500.000 lei, faţă de doar 2.000.000 lei în 2010, cei mai mulţi bani - 5.100.000 lei - fiind destinaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Preşedintele CJ a adăugat că prin creşterea alocărilor către sistemul sanitar judeţean suma de 1.800.000 lei, care iniţial a fost destinată pentru plata utilităţilor în spitale, va merge spre procurarea de medicamente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: A fost inaugurată Secţia de Hemodializă a Spitalul Judeţean de Urgenţă Secţia de Hemodializă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost inaugurată, miercuri, după ce a fost modernizată şi dotată cu aparatură nouă în baza unui contract de comodat şi de sponsorizare cu firma B. Braun Avitum.
Galaţi: Donaţie de la ArcelorMittal pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă ArcelorMittal Galaţi a donat Secţiei Arşi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei o masă chirurgicală de ultimă generaţie, a anunţat, marţi, directorul de comunicare al combinatului, Dorian Dumitrescu.
Covasna: Lucrările la Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe se încheie după mai bine de zece ani Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, sunt finalizate în proporţie de 95%, iar activitatea instituţiei va reintra în normal, treptat, începând din această vară, a declarat joi, managerul Nagy Andras Robert.
Unul dintre cei doi bărbaţi incendiaţi la Galaţi, transferat la Bucureşti Unul dintre cei doi bărbaţi incendiaţi în noaptea de vineri spre sâmbătă la Galaţi va fi transferat marţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti şi va fi internat în unitatea de arşi.
Galaţi: Spitalul Clinic Sf. Apostol Andrei îşi va moderniza ambulatoriul Galaţi, 27 oct /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a organizat miercuri evenimentul de informare a grupului ţintă în cadrul proiectului 'Modernizare, extindere şi dotare ambulatoriu integrat de specialitate al Spitalului Clinic Sf. Apostol Andrei'.
Maternitatea "Sfântul Pantelimon" a fost inagurată după modernizare Maternitatea Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" a fost inaugurată joi, după ce secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie au fost complet reabilitate şi dotate cu echipamente moderne.