Cele mai citite
 


Hunedoara: Restanţele la plata reţetelor compensate şi gratuite se apropie de o întârziere de un an de zile
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciile din judeţul Hunedoara se confruntă cu o situaţie fără precedent, în care restanţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) la plata reţetelor compensate şi gratuite se apropie de o întârziere de un an de zile.
'Situaţia este destul de gravă pentru că avem de recuperat datorii din lunile februarie şi martie 2010. Deocamdată eliberăm reţete gratuite şi compensate, dar nu ştiu cât timp vom mai putea rezista. Mizăm mult pe înţelegerea furnizorilor', a declarat, miercuri, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Hunedoara, Constantin Cărăuşu.
Potrivit acestuia, din cauza datoriilor acumulate, cel puţin zece farmacii mici au fost nevoite să-şi cesioneze creanţele şi să-şi predea afacerea către furnizorii de medicamente. 'Acest lucru se poate interpreta ca un fel de faliment al farmaciilor', a apreciat Cărăuşu.
În replică, purtătorul de cuvânt al CJAS Hunedoara, Ovidiu Bîndea, a spus că instituţia pe care o reprezintă depune toate eforturile pentru ca farmaciile să-şi primească banii pentru medicamentele compensate sau gratuite.
'Pentru trimestrul întâi al acestui an avem deschisă în fila de buget credite de angajament în valoare de 26,81 milioane lei, ceea ce ar ajunge pentru stingerea debitelor pe lunile martie, aprilie şi, posibil, luna mai 2010. Imediat ce primim banii de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vom achita sumele necesare', a afirmat reprezentantul CJAS Hunedoara. El a explicat că termenul legal de plată a facturilor către farmacii este la 210 zile.
În judeţul Hunedoara funcţionează în prezent peste 120 de farmacii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.
Hunedoara: Farmaciile nu vor mai elibera medicamente compensate sau gratuite, din 15 august Farmaciile din judeţul Hunedoara nu vor mai elibera, din 15 august, medicamente compensate şi gratuite, din cauză că termenele de plată din contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) sunt întârziate cu 60 de zile, a declarat, miercuri, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Hunedoara...
Hunedoara: Farmaciile continuă să elibereze medicamente compensate şi gratuite Colegiul Farmaciştilor a decis, luni, în urma negocierilor purtate cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara, să continue eliberarea de medicamente compensate şi gratuite în farmaciile din judeţ, până la comunicarea rectificărilor bugetare.
Gorj: Farmaciile din judeţ nu mai eliberează reţete gratuite şi compensate Cele peste 80 de farmacii din judeţul Gorj nu mai eliberează, începând de luni, reţete gratuite şi compensate după ce bugetul alocat pentru întreg anul 2011 a fost epuizat.
Botoşani: Majoritatea farmaciilor nu mai eliberează medicamente pe reţete gratuite şi compensate Cea mai mare parte dintre farmaciile din judeţul Botoşani nu mai eliberează, de luni, medicamente pe baza reţetelor gratuite sau compensate, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Rodica Huţuleac.
Mehedinţi: Deficit de fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a solicitat Guvernului 28 de milioane de lei pentru achitarea debitelor către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.