Cele mai citite
 


Dolj: Un minor a fost confirmat cu virusul gripal AH1N1
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Dolj a anunţat, marţi, că un copil din Craiova a fost confirmat cu virusul gripal AH1N1 de către laboratorul Institutului 'Cantacuzino' din Bucureşti. Potrivit sursei citate, copilul are până în 5 ani şi a fost descoperit cu virusul gripal după ce părinţii l-au dus la consult la medicul de familie.
'Cazul a fost semnalat de un medic de familie şi a fost confirmat la Bucureşti. S-a făcut anchetă epidemiologică, iar din familia minorului nu mai este nimeni bolnav. Nu ştim nici noi de unde a luat virusul. Evoluţia pacientului este bună, el fiind izolat şi tratat acasă', a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.
Potrivit dr.Popescu, în Dolj, în ultima săptămână, a mai fost suspectă o persoană că ar fi contractat virusul gripal AH1N1, însă probele de laborator au infirmat cazul.
În judeţul Dolj, Ministerul Sănătăţii a trimis în luna octombrie 2010, 36.000 de doze de vaccin antigripal, care au fost epuizate, motiv pentru care DSP Dolj a achiziţionat încă 5.000 doze de vaccin gripal, care se distribuie la cabinetele medicilor de familie pentru continuarea vaccinării antigripale a populaţiei din grupele de risc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost rapotate şase cazuri de de infecţie cu Clostridium difficile Direcţia de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova după ce au fost raportate existenţa în luna septembrie a şase cazuri de infecţie cu Clostridium difficile, considerat drept principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu ...
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit 12.500 doze de vaccin antigripal Galaţi, 18 oct/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 doze de vaccin antigripal care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi urmează să fie distribuite medicilor de familie, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei sanitare.
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului încă o mie de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii încă o tranşă de o mie de doze de vaccin antigripal ce urmează a fi repartizată în teritoriu, a declarat presei, marţi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.