Cele mai citite
 


Egipt: cinci noi cazuri de gripă porcină
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Cairo, 17 iunie /Agerpres/ - Cinci studenţi de la Universitatea americană din Cairo au contractat gripa porcină, ridicând la şapte numărul total al studenţilor infectaţi, a anunţat ministrul sănătăţii din Egipt, Hatem el-Gabali, informează marţi Associated Press.

Cele cinci cazuri au fost descoperite cu ocazia efectuării unor teste la un cămin, după ce doi studenţi din SUA au fost diagnosticaţi cu gripă porcină, a precizat ministrul, fără a dezvălui cetăţenia celor cinci persoane.

Căminul, în care locuiesc 234 de persoane, între care 110 studenţi din 10 ţări, se află în carantină de şapte zile. Oficiali de la Universitate au afirmat marţi că aşteaptă pentru confirmare rezultatele testelor.

În fiecare an, sute de studenţi străini participă la cursurile acestei universităţi, unde învaţă 5.500 persoane, 81% dintre care sunt egipteni.

Cele două cazuri de gripă porcină au fost descoperite duminică noaptea, după ce doi studenţi au manifestat simptome specifice gripei porcine şi au fost testaţi pozitiv. Potrivit ministrului sănătăţii, cele două persoane îşi revin şi vor fi externate în 48 de ore.

Cei doi studenţi, un băiat din New Jersey şi o fată din Florida, au sosit din SUA pe 28 mai pentru a aprticipa la un program de vară la universitate, dar nu au prezentat niciun fel de simptome până vineri.

Persoanele care sosesc în Egipt sunt fotografiate, li se ia temperatura corpului şi li se înregistrează adresa. AGERPRES/(Violeta Gheorghe)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.