Cele mai citite
 


Germania îşi suspendă contribuţia la Fondul mondial anti-SIDA din cauza suspiciunilor de corupţie
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Germania a decis să îşi suspende contribuţia financiară la Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului, până la clarificarea suspiciunilor de corupţie în administrarea acestor sume, transmite Associated Press.
Ministrul german al dezvoltării, Dirk Niebel, a precizat că o anchetă aprofundată este indispensabilă, date fiind semnele grave de întrebare în ce priveşte realizările Fondului, care are la dispoziţie circa 21,7 miliarde de dolari (15,9 miliarde de euro).

Până la finalizarea anchetei, angajamentul german de 200 milioane de euro (270 milioane de dolari) pe 2011 este suspendat.

Germania este al treilea mare contributor la Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului, după SUA şi Franţa.

Duminică, Associated Press a relatat că noua unitate de anchetă a Fondului a constat că o proporţie ridicată din sumele vărsate unor prestatari sunt 'înghiţite' de corupţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Membri ai Congresului cer o anchetă asupra British American Tobacco, suspectat de corupţie în Africa de Est Aleşi din Congresul SUA au cerut Ministerului american al Justiţiei să deschidă o anchetă asupra suspiciunilor de corupţie care vizează grupul British American Tobacco (BAT) în Africa de Est, relatează vineri AFP.
O nouă terapie anti-SIDA, prezentată de o fundaţie argentiniană O nouă terapie contra SIDA, alternativă la tratamentele aplicate în prezent, a fost prezentată, vineri, în cadrul Congresului european de luptă împotriva SIDA care se desfăşoară la Bruxelles, de Fundaţia Huesped din Argentina, transmite EFE.
Experţii OMS, care au pornit lupta globală cu gripa nouă, suspectaţi de corupţie Pandemia de gripă porcină s-ar putea dovedi a fi una din cele mai grandioase afaceri de corupţie din timpurile noastre, la această concluzie au ajuns jurnaliştii danezi care au investigat relaţiile de afaceri dintre o seamă de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi unele dintre cele mai...
Franţa va aloca peste un miliard de euro în decurs de trei ani Fondului mondial de luptă împotriva SIDA Franţa va menţine contribuţia sa la Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului la nivelul de 1,08 miliarde de euro pentru perioada 2017-2019, reprezentând 360 de milioane de euro pe an, a informat preşedintele ţării, François Hollande, citat de AFP.
Ambasada SUA organizează un concurs de clipuri video cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva SIDA Ambasada SUA la Bucureşti organizează, începând de miercuri până pe 16 noiembrie, un concurs de clipuri video cu tema "De ce este importantă oprirea infectării cu HIV?" cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva SIDA.
Elton John a pledat în Senatul SUA pentru finanţarea programelor de luptă contra SIDA Muzicianul britanic Elton John a pledat, miercuri, în Senatul SUA, pentru finanţarea programelor de luptă anti-SIDA, susţinând că această boală ar putea dispărea dacă administraţia de la Washington va continua să susţină combaterea virusului HIV, scrie joi ziarul "Le Figaro".