Cele mai citite
 


Olt: Femei suspecte de gripă pandemică, internate la Caracal
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie în vârstă de 41 de ani şi alta în vârstă de 68 de ani, ambele din mediul rural, sunt internate la Spitalul Municipal Caracal cu suspiciune de gripă pandemică.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că starea de sănătate a celor două paciente este stabilă şi joi sunt aşteptate rezultatele testelor de laborator care vor stabili dacă este vorba sau nu de virusul gripei A/H1N1.
'Starea clinică a pacientelor este medie şi stabilă, sunt supraveghere medicală şi joi vom afla dacă au sau nu gripă pandemică. Se face şi o anchetă epidemiologică şi s-a stabilit că cele două femei nu au intrat în contact cu persoane care au avut gripă pandemică şi nu au călătorit în străinătate sau în zone unde au fost cazuri confirmate de gripă A/H1N1', a spus Gabriela Gogiu.
Reprezentantul DSP a menţionat că anul acesta, în judeţul Olt, nu a fost niciun caz de gripă sezonieră sau pandemică şi nici în ultimele două luni ale anului 2010 nu au fost semnalate cazuri de gripă în Olt.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Două femei au virusul gripei noi Două femei din Olt, dintre care una însărcinată, au fost diagnosticate miercuri cu gripă pandemică, acestea fiind primele cazuri de gripă AH1N1 descoperite de la începutul anului în judeţ.
DSP Dâmboviţa: Nouă cazuri confirmate de gripă AH1N1 Şapte cazuri de gripă porcină (cu virusul gripal AH1N1), precum şi două cazuri de infecţie acută respiratorie - SARI, cu virusul AH1N1, dintre care un copil de opt luni din Târgovişte, au fost confirmate la nivelul judeţului Dâmboviţa, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
Olt: Şase cazuri de gripă AH1 confirmate, 17 pacienţi cu suspiciune de gripă Numărul pacienţilor din judeţul Olt cu gripă de tipul A subtipul H1 (gripă porcină) a ajuns luni la şase, după ce prezenţa virusului a fost confirmată de testele de laborator la un bolnav în vârstă de 51 de ani din Piatra-Olt, internat săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina,...
Olt: A scăzut constant numărul copiilor vaccinaţi Epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au constatat o tendinţă constantă de scădere, în ultimii cinci ani, a numărului de copii care au fost vaccinaţi, printre cauze fiind menţionate neprezentarea la medic, refuzul părinţilor de a vaccina copii, contraindicaţii etc.
Bistriţa-Năsăud: Un nou caz de gripă pandemică O femeie de 35 de ani din mediul rural este cea de-a cincea persoană din judeţul Bistriţa-Năsăud diagnosticată cu gripă nouă, însă pacienta a fost externată înainte ca Institutul Cantacuzino să confirme prezenţa virusului A/H1N1 în acest caz.
Galaţi: A fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră în judeţ Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi a anunţat, marţi, că a fost confirmat al şaselea caz de gripă sezonieră din judeţul Galaţi, o femeie de 56 ani, din mediul rural, cu o infecţie cu virusul AH1PDM09, a declarat marţi, presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea...