Cele mai citite
 


Autorul masacrului de la Fort Hood a fost declarat sănătos din punct de vedere mental
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Psihiatrul militar american care este principalul suspect în masacrul ce s-a soldat cu 13 morţi la baza Fort Hood din Texas a fost declarat sănătos din punct de vedere mental de experţii medicali, ceea ce deschide calea spre organizarea unui proces, relatează AFP, citând o sursă apropiată de dosar.
Dacă va fi judecat în regim de curte marţială, Nidal Malik Hasan, împotriva căruia au fost formulate 13 capete de acuzare pentru omor cu premeditare şi 32 de tentative de omor cu premeditare, riscă pedeapsa capitală în cazul în care va fi găsit vinovat.

Nici biroul procurorului şi nici avocatul militar al lui Nidal Hasan, colonelul în retragere John Galligan, nu au dorit să confirme decizia experţilor medicali. 'Eu nu consider că acest raport, redactat de un grup de medici şi de psihologi clinicieni, va constitui o piedică pentru acuzaţiile guvernamentale', a recunoscut însă marţi avocatul pentru AFP.

Nidal Hasan a devenit paraplegic /paralizie a membrelor inferioare/ după ce a fost împuşcat în timpul schimbului de focuri ce a avut loc la 5 noiembrie 2009. El a fost indicat de numeroase persoane ca fiind cel care a deschis focul la întâmplare asupra colegilor săi strigând 'Allahu akbar' /Allah este mare/.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Siria: 7.000 de morţi şi 155.000 de răniţi de război în 2015 în centre susţinute de Medici fără Frontiere Şapte mii de morţi şi aproape 155.000 de răniţi au fost înregistraţi în 2015 din cauza războiului din Siria numai în structurile sanitare susţinute de Medici fără Frontiere (MfF), conform unui raport al organizaţiei nonguvernamentale publicat joi, scrie AFP.
Peste 100.000 de morţi pe an în Europa din cauza locuinţelor neadecvate Peste 100.000 de persoane mor într-un an în Europa din cauza locuinţelor lor necorespunzătoare, arată un raport difuzat joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit agenţiei spaniole de presă Efe.
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Comunicat de presă - IICCMER IICCMER continuă investigaţiile arheologice pentru căutarea şi descoperirea mormintelor deţinuţilor politici morţi în lagărul de muncă de la Periprava, jud. Tulcea
Rezistenţa la antibiotice provoacă 23.000 de morţi pe an, în SUA Rezistenţa la antibiotice afectează anual cel puţin două milioane de oameni, în SUA, şi provoacă cel puţin 23.000 de morţi, relevă un raport al autorităţilor sanitare citat marţi de AFP.
Cel puţin opt morţi în urma căderii unui autobuz şcolar într-un lac indian Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa, marţi, după ce un autobuz şcolar cu 50 de pasageri a căzut într-un lac din statul meridional indian Karnataka, a informat canalul local de televiziune NDTV, potrivit EFE.