Cele mai citite
 


Infecţiile respiratorii, în creştere
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul infecţiilor respiratorii raportate de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii este în creştere cu 16% în săptămâna 17 - 23 ianuarie, comparativ cu săptămâna precedentă, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis miercuri AGERPRES.
În săptămâna 17 - 23 ianuarie, au fost confirmate 31 de cazuri de gripă şi a mai fost înregistrat un deces la un copil din judeţul Satu-Mare. Numărul total de infecţii respiratorii este de 91.062.
Medicii epidemiologi declară că s-a înregistrat o incidenţă medie a infecţiilor acute respiratorii care a depăşit nivelul bazal, fără însă a fi depăşite valorile maxime aşteptate.
Ca urmare, se constată debutul sezonului gripal cu intensitate medie, în focare locale (judeţele Iaşi şi Constanţa) şi cu cazuri sporadice în restul teritoriului.
De la începutul supravegherii infecţiilor respiratorii şi a gripelor, respectiv luna octombrie 2010, şi până în prezent au fost detectate 46 de virusuri gripale din care 36 de virusuri gripale tip AH1N1 (2009), opt virusuri gripale tip B, două virusuri gripale tip AH3N2.
În această perioadă, au fost înregistrate în total patru decese.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii şi gripă a depăşit valorile maxime aşteptate Numărul de îmbolnăviri cu infecţii respiratorii acute şi gripă a crescut, fiind depăşite valorile maxime aşteptate, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis miercuri.
Studiu: 6 din 10 români tratează infecţiile respiratorii cu medicamente, doar 40% merg la medic în caz de boală Peste 70% dintre români fac unul - două episoade de infecţii respiratorii în fiecare sezon rece - arată studiul naţional "Cum se pregătesc românii pentru sezonul rece?", dat publicităţii luni de Societatea Naţională de Medicina Familiei.
Sibiu: Infecţiile respiratorii, mai multe decât anul trecut, continuă să se înmulţească Numărul pacienţilor cu infecţii respiratorii din judeţul Sibiu este în continuă creştere, acesta ajungând la aproape 1.900 de cazuri numai săptămâna trecută, ceea ce înseamnă cu aproape 20 % mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar specialiştii infecţionişti se aşteaptă în continuare la...
Infecţiile respiratorii acute, în creştere Numărul infecţiilor respiratorii acute este în creştere, fiind cu 8,2% mai mare faţă de săptămâna trecută, informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
Medicament natural pentru infecţii respiratorii Viroza respiratorie reprezintă cea mai frecventă afecţiune a sezonului rece, în fiecare an adulţii dezvoltând până la patru episoade acute de infecţii respiratorii, iar copiii până la 8-12 astfel de episoade.
Ministerul Sănătăţii: Infecţiile respiratorii acute sunt în scădere Bucureşti, 5 ian/Agerpres/ - Numărul total al infecţiilor respiratorii acute este în scădere, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat de presă.