Cele mai citite
 


Bihor: Reabilitare masivă a sistemului de termoficare în Oradea
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Oradea a anunţat marţi că un mare proiect de reabilitare a sistemului de termoficare urbană, în valoare de 69,1 milioane de euro, a trecut cu bine toate etapele de evaluare, urmând ca în cursul acestui an să fie semnat contractul de finanţare.
Potrivit unui comunicat al primăriei, reprezentanţi ai instituţiei, primarul Ilie Bolojan şi Marcel Boloş, directorul Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Primăriei Oradea, au avut marţi la Bucureşti o întâlnire cu reprezentanţii Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial de Mediu, în vederea clarificării ultimelor documente care urmează să fie depuse pentru finanţarea proiectului. Tot marţi s-a primit acordul pentru demararea în luna februarie a procedurii de licitaţie în vederea achiziţionării noii centrale de alimentare cu energie termică şi modernizării reţelelor de transport, pe două magistrale principale.
Primăria Oradea a depus la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial de Mediu în noiembrie 2008, un proiect privind Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009 - 2028.
Valoarea totală a proiectului este de 69,1 milioane de euro, din care 50% fonduri UE, 45% din bugetul naţional şi 5% din bugetul local. Durata de implementare a proiectului este de 42 de luni de la semnarea contractului de finanţare.
Obiectivul general al acestui proiect este reducerea impactului negativ al emisiilor poluante şi minimalizarea efectelor schimbărilor climatice cauzate de sistemul centralizat de alimentare cu energie termică în scopul îmbunătăţirii stării de sănătate a populaţiei în Oradea.
Celelalte obiective ale proiectului constă în asigurarea unui sistem de încălzire urbană durabil cu tarife suportabile pentru populaţia din municipiul Oradea, reducerea poluării aerului, reducerea pierderilor de energie termică şi electrică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan: Am venit în sistemul public cu idei private (interviu) Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a acordat un interviu AGERPRES în care face bilanţul primului an din cel de-al doilea mandat de edil al oraşului. Fost secretar general al Guvernului (2007-2008) şi prefect de Bihor (2005-2007), liberalul Ilie Bolojan (44 de ani) a fost ales în 2008 primar...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Bihor: Policlinică finanţată prin POR, proiect al Primăriei Oradea O policlinică modernă, la standarde europene, se va finaliza, peste şase luni, în Spitalul clinic municipal din Oradea, printr-un proiect cu finanţare din programul Operaţional Regional, derulat de Primăria Oradea, prin Direcţia de Management Proiecte Internaţionale.
Bihor: Clădire reabilitată de Primăria Oradea în scop social cu fonduri europene Municipalitatea orădeană a recepţionat de Mărţişor clădirea reabilitată în care va funcţiona Centrul de zi 'Iedera' pentru copiii cu sindrom Down, un centru de zi nou, modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi, adecvat cerinţelor europene şi realizat printr-un proiect al Primăriei Oradea cu finanţare...
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).