Cele mai citite
 


CE vrea o strategie europeană de vaccinare împotriva gripei A(H1N1)
miercuri, 17 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Luxemburg, 17 iunie /Agerpres/ - Comisarul european pentru sănătate, Androulla Vassiliou, s-a pronunţat marţi în favoarea unei strategii la nivel comunitar de vaccinare împotriva gripei A (H1N1), care să prevadă stabilirea unor grupe de populaţie prioritare, relatează AFP.

"Cred că este foarte important ca statele membre să se pună de acord asupra modalităţilor de producţie, de disponibilitate şi de distribuţie a vaccinurilor", a declarat comisarul european, înaintea reuniunii de la Luxemburg a miniştrilor sănătăţii din UE.

"Dacă vom avea nevoie de un vaccin la toamnă, iar dacă acesta nu va fi disponibil pentru toţi, va trebui să stabilim grupe prioritare de persoane care să fie vaccinate în primul rând", de pildă persoanele vârstnice sau cele cu dizabilităţi, a menţionat oficialul comunitar.

Eventualitatea trecerii la faza de pandemie, tot mai invocată, face şi mai important ca vaccinul să fie distribuit în mod echitabil, a subliniat Androulla Vassiliou.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a furnizat trei tulpini de virus care pot servi la punerea a punct a vaccinului împotriva noului virus gripal A (H1N1) de origine porcină, aviară şi umană.

Industria farmaceutică ar trebui să înceapă producerea vaccinului spre sfârşitul lunii iunie - începutul lui iulie. Conform previziunilor OMS, într-un an ar putea fi produse 4,9 miliarde doze de vaccin.

Cu toate acestea, experţii ezită să dea undă verde producerii vaccinului împotriva gripei porcine, de teamă că aceasta s-ar putea face în detrimentul vaccinurilor împotriva gripei sezoniere.

Potrivit bilanţului emis luni de OMS, virusul A(H1N1) a contaminat 25.288 persoane în 73 state, provocând 139 decese. AGERPRES/(Irina Cristea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.