Cele mai citite
 


Aproape 26 de milioane de americani sunt diabetici
joi, 27 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 26 de milioane de americani sunt diabetici, cu 10 la sută mai mulţi decât în 2008, iar tendinţa este de creştere, potrivit unui raport al Ministerului american al Sănătăţii publicat miercuri, preluat de AFP.
În 2008, 23,6 milioane de persoane, adică 7,8 la sută din populaţia SUA, sufereau de diabet şi 57 de milioane de adulţi erau prediabetici /cu un nivel de zahăr sanguin mai ridicat decât media normală, însă mai scăzut decât cel al diabeticilor/, au precizat Centrele federale de control şi prevenţie a bolilor /CDC/, într-un raport.

Pe lângă cei 26 de milioane de adulţi care trăiesc cu diabet în prezent, 79 de milioane sunt consideraţi drept 'prediabetici', ceea ce sporeşte riscul unei crize cardiace sau al unui accident vascular cerebral, au afirmat CDC. Ele au precizat că 35 de procente dintre adulţii de peste douăzeci de ani intră în această categorie în SUA.

Cele mai recente date ale CDC indică faptul că 8,3 la sută dintre americanii de toate vârstele şi 11,3% din cei care au peste 20 de ani sunt diabetici. Circa 27% dintre americanii cu diabet /7 milioane/ nu ştiu că suferă de această maladie, apreciază CDC.

'Aceste statistici îngrijorătoare dovedesc importanţa prevenirii diabetului de tip 2 /sau adult/ şi ajutării celor care suferă de acesta să evite complicaţii grave precum o deficienţă renală', a insistat doctorul Ann Albright, directoarea diviziei de endocrinologie şi diabet în cadrul CDC.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Inima majorităţii americanilor este mai 'bătrână' decât arată vârsta lor cronologică (studiu) Trei americani din patru au o inimă care, din punct de vedere medical, corespunde unei vârste mai înaintate decât vârsta lor actuală, ceea ce face să crească riscul de boli ale inimii, de accident vascular cerebral (AVC) şi de moarte prematură, potrivit unui raport publicat de Centrele americane de control...
Femeile cu diabet au un risc sporit de a suferi un accident vascular cerebral Femeile cu diabet zaharat sunt de două ori mai expuse la riscul de a suferi un accident vascular cerebral decât cele care nu suferă de această boală, a declarat un expert austriac cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva Diabetului, citat de agenţia Xinhua.
Cum putem evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral? Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca mai mult de 17.3 milioane de oameni de pe glob au murit în anul 2008 de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Contrar credintei populare, patru din cinci dintre aceste decese au avut loc în ţările mici şi cu...
Un accident vascular cerebral este echivalent cu opt ani de îmbătrânire prematură (studiu) Accidentele vasculare cerebrale la persoanele vârstnice duc la o îmbătrânire prematură a creierului cu echivalentul a opt ani, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii americani de la Universitatea din Michigan şi publicat în revista de ştiinţă 'Stroke', informează AFP.
Peste 50% dintre adulţii americani sunt prediabetici sau diabetici (studiu) Aproape 40% dintre adulţii americani sunt prediabetici, iar peste 14% suferă de diabet, potrivit unui studiu publicat marţi în Journal of the American Medical Association (JAMA), citat de AFP.
Consumul de citrice reduce riscul de accident vascular cerebral la femei (studiu) Femeile care consumă frecvent citrice, precum portocale sau grepfrut, îşi pot reduce riscul de a suferi un accident vascular cerebral, potrivit unui studiu publicat joi de revista americană 'Stroke: Journal of the American Heart Association' şi preluat de AFP.